KRVAVE BORBE U UKRAJINI: Agresori trpe velike gubitke neprijatelje na istoku i jugu, Rusi strahuju od jednog scenarija...

Rusija i dalje smatra da je održavanje kontrole nad poluotokom glavni politički prioritet, navodi Ministarstvo.

  • Evropa

  • 21. Jun. 2023  

  • 0

Ukrajinske snage osvajaju teritorij prema Melitopolju i Berdjansku u južnoj regiji Zaporižja, rekao je Andrij Kovalev, glasnogovornik Glavnog stožera ukrajinskih oružanih snaga. "Imali smo djelomičan uspjeh, napredujemo", naveo je Kovalev na Telegramu, dodajući da su uspjesi ostvareni u blizini naselja Mala Tokmačka i Robotine.

Britansko ministarstvo odbrane u svom dnevnom izvještaju o situaciji u Ukrajini navodi da se na jugu zemlje nastavljaju intenzivne borbe, ali da je Rusija posljednjih dana pojačala izgradnju odbrambenih linija u pozadinskim područjima, posebno na prilazima okupiranom Krimu.

To uključuje opsežnu zonu odbrane dugačku 9 km, koja se nalazi 3.5 km sjeverno od grada Armjanska, na uskom kopnenom mostu koji povezuje Krim s regijom Herson. Ova razrađena odbrana ukazuje na to da rusko zapovjedništvo smatra kako su ukrajinske snage sposobne izravno napasti Krim. Rusija i dalje smatra da je održavanje kontrole nad poluotokom glavni politički prioritet, navodi Ministarstvo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...