ZAUSTAVLJA LI WAGNER POHOD NA MOSKVU, PRIGOŽIN POTVRDIO: "Okrećemo se da se ne bi prolila ruska krv..."

Dodaju da je Prigožin prihvatio prijedlog šefa Bjelorusije da zaustavi napredovanje Wagnerove skupine u Rusiji te da se poduzmu daljnji koraci za deeskalaciju napetosti.

  • Svijet

  • 24. Jun. 2023  

  • 1

U Rusiji su definitivno počele žestoke borbe regularne ruske vojske i pripadnika plaćenićke grupe Wagner.

"Htjeli su rasformirati PMC Wagner. Krenuli smo 23. juna na Marš pravde. Tokom dana prešli smo 200 km prije nego što smo stigli u Moskvu. Za ovo vrijeme nismo prolili nijednu kap krvi naših boraca. Sada je trenutak kada se krv može proliti. Stoga, shvatajući svu odgovornost za činjenicu da će ruska krv biti prolivena na jednoj od strana, raspoređujemo naše kolone i odlazimo u suprotnom smjeru od terenskih logora prema planu", kaže Prigožin u novoj audio poruci.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u dogovoru s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom razgovarao je sa šefom Wagnera Jevgenijem Prigožinom, piše ruska RIA Novosti pozivajući se na bjelorusku press službu.

Dodaju da je Prigožin prihvatio prijedlog šefa Bjelorusije da zaustavi napredovanje Wagnerove skupine u Rusiji te da se poduzmu daljnji koraci za deeskalaciju napetosti. Lukašenkova press služba, kako tvrde ruski novinari, tvrde da postoji nacrt rješenja situacije koji je prihvatljiv objema stranama te da Wagnerovi borci dobivaju sigurnosne garancije. Nije navedeno koje, ali ranije se pisalo da im Putin nudi amnestiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...