DARKU BANJCU SE PRIČINJAVAJU HITLER I NACISTI: "Christian Schmidt mora znati da ovo nije Drugi svjetski rat..."

"Samo neka zna da smo mi slobodarski narod. Proći će kao njegovi sunarodnici u Drugom svjetskom ratu", zaprijetio je Banjac Christianu Schmidtu.

  • Vijesti

  • 01. Jul. 2023  01. Jul. 2023

  • 0

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac rekao je za Srnu da visoki predstavnik Christian Schmidt grubo krši međunarodno pravo s obzirom da ga nije imenovalo Vijeće sigurnosti UN i da se u RS neće sprovoditi njegove odluke, kao što je današnja kada je saopćio da stavlja van snage odluke Narodne skupštine RSo neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

"Christian Schmidt je licemjer koji je došao iz Njemačke jer nije izabran u skladu s pravom i zakonom", rekao je Banjaac.

On je naveo da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine bez prisustva sudije iz RS mijenjao pravilnik, što nije smio niti je to mogao.

Banjac je rekao da će se RS boriti protiv toga i dodao da odluke, koje je saopćio Christian Schmidt, ne važe za RS.

"One nisu validne, ne vrijede ništa. Meni je žao Schmidta zato što pokazuje te osobine koje je nekada imao njegov narod u Drugom svjetskom ratu. Mora da zna da ovo nije Drugi svjetski rat, mora da zna da je ovo slobodna zemlja i da ćemo se boriti protiv svakog urušavanja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine", istakao je Banjac, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini RS.

On je dodao da upravo Christian Schmidt ruši ustavni poredak Bosne i Hercegovine i Dejtonski mirovni sporazum.

"Lažni visoki predstavnik neka objasni kako se može predstavljati visokim predstavnikom kada ga nije imenovalo Vijeće sigurnosti i neka objasni kako je Ustavni sud BiH bez prisustva sudije iz RS mijenjao pravila", rekao je Banjac.

On je istakao da je riječ o lakrdiji.

"Samo neka zna da smo mi slobodarski narod. Proći će kao njegovi sunarodnici u Drugom svjetskom ratu", zaprijetio je Banjac Christianu Schmidtu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...