GORAN MILIĆ O CIJENAMA U DUBROVNIKU: "Ovo nema logike, neka mi neko objasni..."

Ovaj put je u pitanju razlika u cijenama između jednog decilitra vina i jedne litre vina.

  • Regija

  • 08. Jul. 2023  08. Jul. 2023

  • 3

Svako malo neko na društvenim mrežama objavi cjenike iz ugostiteljskih objekata želeći skrenuti pozornost na visinu cijena, piše Dubrovački vjesnik.

Ovaj put je u pitanju razlika u cijenama između jednog decilitra vina i jedne litre vina.

Naime, poznati novinar Goran Milić na svom Facebook profilu objavio je cjenik u bistrou Bite bay u Slanom koji jedan decilitar vina nudi za 2,20 eura, a jednu litru istog tog vina za 24 eura.

"Koncentriraniji promatrač opazit će nelogičnost da cjenik u bistrou Bite bay u Slanom nudi čašu od jedan decilitar bijelog (i crnog) vina po 2,20 eura, a bocu tog istog vina od jedne litre po 24 eura. Logično čuđenje – zašto bi bilo jeftinije donositi 10 puta po jedan decilitar vina od jednokratnog serviranja boce od jedne litre? Ko prvi pogodi pravi razlog (a iz ugostiteljovog kuta gledanja je opravdan) častim ga kafom, kiselom, i čašom od jednog decilitra bijelog ili crnog. U Slanom ili Zagrebu, bilo gdje", napisao je Milić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...