VAR JE STIGAO POD BIJELI BRIJEG, ALI VRUĆINA NIJE OTIŠLA: Očekivana temperatura na početku meča 33 stepeni

Mostarci brane gol prednost iz prvog meča odigranog prije sedam dana u Armeniji.

  • Sport

  • 18. Jul. 2023  

  • 0

Fudbaleri Zrinjskog večeras od 20 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom dočekuju Urartu, u revanšu prvog kola kvalifikacija Lige evropskih prvaka.

Mostarci brane gol prednost iz prvog meča odigranog prije sedam dana u Armeniji.

Prvak BiH je sprema za izazove i očekuje da prvi put u historiji prođe prvu prepreku u elitnom evropskom takmičnju (do sada su sedam puta ispadali u prvim nastupima, da li u prvom ili u drugom pretkolu u zavisnosti iz kojeg su takmičenje počinjali).

Mostarci će imati veliku podršku sa tribina, jer je stadion rasprodan.

- I stadion spreman dočekuje nove evropske izazove. U iščekivanju dugoročnih infrastrukturnih promjena na stadionu, Zrinjski je i ove sezone uložio dodatne napore kako bi u kratkom vremenskom razdoblju zadovoljio sve strožije UEFA kriterije koji su uvjet za odigravanje utakmica u Mostaru.

Nakon osam mjeseci, ponovno smo zajedno u našem domu gdje ćemo nastaviti ispisivati sjajne stranice klupske historije - napisali su na Facebook stranici Zrinjskog.

Večeras će prvi put na ovom stadionu biti korištena i VAR tehnologija.

Inače, u Mostaru je trenutno temperatura 41 stepen Celzijusa, a prema prognozama, na početku utakmice, u 20 sati, bit će 33 stepena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...