MILO ĐUKANOVIĆ UPOZORAVA: “Ova vlast ne trpi kritičku misao i poprima oznake diktature, totalitarizma i represije”

"Sve pod okriljem nečije borbe za pravdu, na silu, mimo zakona..."

  • Regija

  • 25. Jul. 2023  

  • 0

U društvu koje teži napretku, kritika vlasti i kritičari vlasti su dodatna snaga i činilac demokratskog razvoja, napisao je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u objavi na Twitteru. 

“U protekle tri godine malo je aktera na javnoj sceni Crne Gore očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedine NVO, novinari, umjetnici, intelektualci”, naglasio je Đukanović.

Kako je dodao – možemo se sa njihovim ocjenama saglašavati ili ne.

“Možemo i bilo bi poželjno o tome sa njima i voditi dijalog. Ali moramo, posebno ako smo nosioci državnih funkcija poštovati njihovu nezavisnost i osigurati njihovo pravo na slobodno djelovanje, bez zastrašivanja i prijetnji. Samo takvo crnogorsko društvo će biti organski dio evropske porodice”, dodao je Đukanović.

Kritička misao, prema njegovom stavu, odgovornu i sposobnu vlast čini boljom.

“Ova današnja takvu misao očigledno ne trpi i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije. Sve pod okriljem nečije borbe za pravdu, na silu, mimo zakona i demokratskih standarda”, zaključio je Đukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...