KAKO JE U BIJELJINI ODZVONILO SUPERĆELIJSKOJ OLUJI: Gradonačelnik Petrović tvrdi da je vladika Fotije aktiviranjem crkvenih zvona spasio Semberiju od katastrofe sa nebesa!

„Jučer smo uprkos najavljenoj oluji prošli samo sa jačom kišom i kratkotrajnim udarima vjetra koji ni izbliza nisu bili jaki kao u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, ali i regiona-Srbije, Hrvatske i Slovenije.“

  • Mini market

  • 26. Jul. 2023  26. Jul. 2023

  • 7

Region Semberije i grad Bijeljina pogođeni su proteklih nekoliko nedjelja ogromnim nevremenom koje je ostavilo teške posljedice na stanovništvo, imovinu, poljoprivredne kulture...

Međutim, ako je suditi prema objavi koju je na društvenim mrežama predstavio Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, ovoj elementarnoj nepogodi je (doslovno!) odzvonilo i stanovnici ovog dijela Bosne i Hercegovine mogu mirno spavati u narednom periodu.

Kako to, šta se desilo?

Je li superćelijska oluja slučajno „podvila rep“ i zaobišla Semberiju?

Evo današnjeg objašnjenja doktora Petrovića, gradonačelnika Bijeljine.

„Jeste li primijetili da su jučer sa zvonika naših pravoslavnih svetinja zvonila zvona na svaki sat, a posebno kako se približavala satnica za najavljenu oluju?“, upitao je Petrović sugrađane.

A potom je nastavio.

„Jučer smo uprkos najavljenoj oluji prošli samo sa jačom kišom i kratkotrajnim udarima vjetra koji ni izbliza nisu bili jaki kao u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, ali i regiona -Srbije, Hrvatske i Slovenije.“

Zbog toga se Petrović zahvalio onome ko je najzaslužniji za ove radosne vijesti i koji se hrabro uhvatio u koštac sa meteorološkom kataklizmom: Vladiki Zvorničko-tuzlanskom Fotiju.

„Ovaj duhovni pastir je“, piše gradonačelnik Bijeljine, „bio inicijator učestalog oglašavanja crkvenih zvona koja su odbranila našu Bijeljinu“.

alt

Petrović, međutim upozorava da opasnost još vreba sa nebesa, te da nema mjesta opuštanju.

„I večeras najavljuju oluju i večeras će Bijeljinom i svim našim, selima odzvanjati zvuk crkvenih zvona. Uz Božiju pomoć ćemo i ovo sve prebroditi, izaći ćemo i iz ove nesreće kao pobjednici i u dogovoru sa našim vladikom Fotijem organizovaćemo za slavu grada najmasovniju i najljepšu litiju za spasenje naše Bijeljine i naše Semberije“.

„Krst je sila i znamjenje, krst je spasenje“, poručio je na kraju gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.


(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...