SABRINA BRUTALNO UBIJENA, A LOBANJA UKRADENA IZ GROBA: Policija traži muškarca koji se bavi "vještičarenjem"

Čuvar groblja, koji se nalazi u državi Rio de Janeiro, brzo je kontaktirao policiju koja je pokrenula istragu.

  • Hronika

  • 29. Jul. 2023  

  • 0

Policija traga za muškarcem koji potencijalno praktikuje "vještičarenje", a koji je ukrao glavu ubijene žene iz njenog groba u Brazilu.

Sabrina Tavares de Almeida (31), ubijena je u avgustu 2022. godine, a u martu ove godine njen grob je pronađen oskrnavljen.

Čuvar groblja, koji se nalazi u državi Rio de Janeiro, brzo je kontaktirao policiju koja je pokrenula istragu.

"Otkrili smo da je betonski pokrivač polomljen tupim udarcima. Poklopac drvenog kovčega unutar grobnice je slomljen i glava leša je izvađena", rekao je stručnjak za kriminal Fabio Barbosa Teikeira lokalnim medijima.

Teikeira vjeruje da jeziva pljačka grobnice nije bila povezana sa Almeidinim ubistvom i da počinilac praktikuje crnu magiju zbog drugih dokaza pronađenih na mjestu događaja.

"Na mjestu glave leša nalazila se zemljana posuda u kojoj se nalazio spaljeni materijal", izjavio je on.

alt

Policajci nastavljaju da traže pljačkaša grobnica, ali su već identifikovali glavnog osumnjičenog za Almeidino brutalno ubistvo. Prošlog avgusta, Almeidu i njenu majku, Fatimu de Azevedo Tavares, upucala je osoba sa kapuljačom dok su spavale u svojoj kući. Almeida je umrla na licu mjesta, ali je njena majka uspjela da preživi napad.

Ubrzo nakon toga, policajci su identifikovali Almeidinog bivšeg zeta, Mateusa da Silvu Osorija Fereiru, kao čovjeka za kojeg su vjerovali da je počinilac. Almeida je bila udata za brata osumnjičenog, policajca koji je ubijen 2016. godine. Nakon njegove smrti, Almeida je postala jedini nasljednik njegove kuće, zbog čega je Fereira pobjesnio.

Fereira je pokrenuo pravni postupak kako bi dobio vlasništvo nad kućom, ali je izgubio. Tužioci tvrde da on nikada nije prihvatio odluku suda da dodijeli imovinu Almeidi i da je nakon toga počeo da joj prijeti. Fereira je uhapšen četiri mjeseca nakon Almeidinog ubistva i optužen je za femicid i pokušaj femicida. Međutim, 20. jula, sudija Adriano Celestino Santos pustio je osumnjičenog iz pritvora zbog nedostatka dokaza.

Za Almeidinog oca, Horhe Luiz Gomes de Almeida, skrnavljenje grobnice njegove kćerke bilo je dodatni udarac, s obzirom na to da se još uvijek bori sa njenim ubistvom.

"Vi sahranite nekoga, a on to uradi? To je užasna stvar. Ubijena je i za nju nema mira, čak ni na groblju",– rekao je lokalnoj štampi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...