NAKON ISPADANJA IZ LIGE PRVAKA: Novi problemi za Zrinjski, snimke iz Bratislave otkrivaju sve...

Zrinjski svoj europski put nastavlja u trećem pretkolu kvalifikacija za Europa Ligu i igrat će protiv poraženog iz dvoboja Breidablik – Kopenhagen.

  • Sport

  • 02. Avg. 2023  02. Avg. 2023

  • 0

Aktuelni nogometni prvak BiH, mostarski Zrinjski, nije se plasirao u treće pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Zrinjski je u prvoj utakmici u Mostaru izgubio od Slovana rezultatom 0:1, a sinoć je u revanšu u Bratislavi odigrao 2:2.

Domaći su poveli već u petoj minuti, a strijelac gola bio je Čavrić.

Zuberu je u 66. minuti udvostručio prednost, da bi Barišić u 75. minuti smanjio na 2:1.

Ivančić je u 93. minuti izjednačio na 2:2, ali Mostarci do kraja nisu uspjeli zabiti još jedan gol i izboriti produžetke.

Zrinjski svoj europski put nastavlja u trećem pretkolu kvalifikacija za Europa Ligu i igrat će protiv poraženog iz dvoboja Breidablik – Kopenhagen.

No, Zrinjskog u narednom periodu čeka i kazna od UEFA nakon dešavanja u prvom poluvremenu revanš susreta 2. pretkola Lige prvaka protiv Slovana. 

Na fotografijama s stadiona u Bratislavi može se vidjeti kako je grupa navijača Zrinjskog napravila bakljadu.

Delegat utakmice sve je zabilježio, te da će UEFA drakonski kazniti mostarski klub zbog navijačkog ispada.

Na dan utakmice iz Zrinjskog su u objavama na društvenim mrežama apelovali navijačima da ne pale pirotehnička sredstava, međutim to se nije dogodilo

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...