ALIJA KOŽLJAK O IZJAVAMA MINISTRA SIGURNOSTI: "Nešićevi jeftini propagandni trikovi više nego prozirni"

"A što se ordena tiče, tu ćemo se za sada zadržati od komentara..."

  • Politika

  • 10. Avg. 2023  10. Avg. 2023

  • 0

Povodom javnog istupa ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića, u kojem je, komentirajući saopćenje Udruženja generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, iznio niz uvreda i provokacija na račun člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, oglasio se Alija Kožljak, šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

"Nešić postaje kontradiktoran kada nakon stotina napada iz RS-a poručuje da im Bećirović ne smeta. Samo naivni mogu povjerovati da se napadaju ljudi koji im ne smetaju. Ovakvi Nešićevi jeftini propagandni trikovi, više nego prozirni, najviše govore o njihovom autoru", ističe Kožljak u saopćenju za javnost.

Već izvjesno vrijeme, kako dodaje Kožljak, ministar Nešić dio je medijske kampanje usmjerene protiv člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, tako da ne bira ni povod ni vrijeme da vrijeđa, insinuira i provocira, kako bi ostao prisutan u medijskom prostoru.

"Posljednjih godina smo se uvjerili da političari iz bosanskohercegovačkog entiteta RS pokušavaju da privole i mobiliziraju dio javnosti, agresivnim napadima na one koji državu Bosnu i Hercegovinu vide kao jedinstvenu, cjelovitu i suverenu, a sve njene građane smatraju ravnopravnim. Ne postoji drugo objašnjenje za neprestane reakcije i jeftini populizam ministra Nešića", kaže Kožljak.

Dodaje da je Nešiću od građana Bosne i Hercegovine povjerena časna pozicija ministra sigurnosti države Bosne i Hercegovine, što podrazumijeva odgovoran i profesionalan pristup naspram sigurnosnih prijetnji i izazova, sve u cilju mira i stabilnosti, kao osnovnih preduslova prosperiteta i progresa. Stoga je neprimjereno da Nešić poziciju ministra sigurnosti koristi za nacionalističku, prizemnu i uvrjedljivu retoriku, naglašava Kožljak.

"A što se ordena tiče, tu ćemo se za sada zadržati od komentara, jer Nešić i slični ovakvim djelovanjem vode RS putem izolacije i sankcija kakve postdejtonska Bosna i Hercegovina ne pamti. Zbog svega toga, bilo bi prikladnije kada bi politika Nenada Nešića i drugih političara iz bosanskohercegovačkog entiteta RS, umjesto napada na člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, bila usmjerena na razvoj i stabilnost cijele države Bosne i Hercegovine", zaključio je Kožljak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...