"OVAKO PROLAZE ONI KOJI SE BORE PROTIV NASILNIŠTVA": Besima Borić objavila tužbu koju je protiv nje podnio stranački kolega Kenan Magoda

U vrijeme kada je najavljeno da će Magoda biti novi ministar kulture i sporta u KS, protiv takve kadrovske odluke SDP-a javno su se pobunile Besima Borić i Edina Papo

  • Mini market

  • 15. Avg. 2023  15. Avg. 2023

  • 0

Dugogodišnja istaknuta članica SDP-a BiH Besima Borić objavila je na društvenim mrežama tužbu za klevetu koju je protiv nje podnio stranački kolega Kenan Magoda, ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo.

Samo da vas podsjetim kako prolazite kad se pokušavate boriti protiv nasilništva! - napisala je Borić uz fotografiju dokumenta tužbe.

Kako se može vidjeti iz dokumenta koji je objavila Borićeva, Magoda od nje potražuje naknadu štete zbog klevete u iznosu od 8.000 KM.

Podsjetimo, u vrijeme kada je najavljeno da će Magoda biti novi ministar kulture i sporta u KS, protiv takve kadrovske odluke SDP-a javno su se pobunile Besima Borić i Edina Papo, navodeći da osoba koja je optuživana za nasilje u porodici ne može biti izabrana na takvu funkciju.

Magodina bivša supruga Dinka Hasičić prošle godine objavila je na Facebooku šokantne tvrdnje o porodičnom nasilju koje je navodno trpjela od oca svoje djece. Dinka Hasičić je uz svoju prvobitnu objavu priložila i rješenje Općinskog suda u Sarajevu, kojim je Kenanu Magodi izrečena mjera zabrane približavanja žrtvi nasilja Dinki Hasičić te zabrana uznemiravanja i uhođenja na period od jedne godine.

Prišao joj je rekavši: “E sad ću te ubiti”, uhvatio za vrat i tom prilikom ju je udarao glavom od zid, a potom uhvatio za ruku i bacio na pod, nakratko izgubila svijest, a kada je vidjela da se nalazi u haustoru zgrade, bosa i u pidžami je izašla trčeći da se udalji iz zgrade, kako je muž ne bi vidio te pozvala svoje roditelje, koji su pozvali policiju, sa kojima je otišla u stan da se presvuče, a zatim sa roditeljima i bratom kod KUM-a Bolnice Koševo gdje joj je ukazana ljekarska pomoć - navedeno je u Rješenju Općinskog suda u Sarajevu koje je objavila Dinka Hasičić.

Magoda se branio tvrdnjom da je rehabilitovan i da mu je krivično djelo brisano iz evidencije. Ubrzo nakon objave pojedini mediji prenijeli su njegovu reakciju kojom on demantuje njene navode.

Ako ima dokaze protiv mene neka to rješava pravnim putem, bez pravljenja predstave za javnost”, kazao je tada skupštinski zastupnik, a danas ministar Kenan Magoda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...