VOLODIMIR ZELENSKI U ŠVEDSKOJ: Počeli pregovori o nabavci borbenih aviona Gripen

Kristersson je osudio današnji smrtonosni ruski raketni napad na ukrajinski grad Černihiv, kazavši: "Ovo samo potvrđuje koliko je važno da budemo uz vas u svim izazovima s kojima se suočavate." 

  • Svijet

  • 19. Avg. 2023  

  • 0

Ukrajina je započela pregovore sa Švedskom o mogućoj nabavci Gripen aviona za jačanje svoje zračne obrane, izjavio je danas ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nakon susreta sa švedskim premijerom Ulfom Kristerssonom. Ovi pregovori o Gripen avionima dolaze nakon što je SAD odobrio Danskoj i Nizozemskoj slanje borbenih aviona F-16 Ukrajini, javlja Reuters.

Kristersson je osudio današnji smrtonosni ruski raketni napad na ukrajinski grad Černihiv, kazavši: "Ovo samo potvrđuje koliko je važno da budemo uz vas u svim izazovima s kojima se suočavate." Uz to, Ukrajina i Švedska potpisale su sporazum kojim će Ukrajina početi s proizvodnjom švedskog borbenog vozila CV90.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...