DOK SE ČEKA ZVANIČNA POTVRDA VIJESTI: Zašto je nejasno da li je Prigožin stradao u avionskoj nesreći?

Vojni analitičar Sean Bell kaže za Sky da bi ovo mogao biti trik da se šefu Wagnera pusti da živi mirno u egzilu.

  • Evropa

  • 23. Avg. 2023  23. Avg. 2023

  • 0

Još uvijek nema potvrde da je Jevgenij Prigožin, šef paravojne organizacije Wagner, poginuo u avionskoj nesreći u Rusiji - ali ako jeste, za mnoge to neće biti iznenađenje, piše Sky News.

Vojni analitičar Sean Bell kaže za Sky da bi ovo mogao biti trik da se šefu Wagnera pusti da živi mirno u egzilu.

“Očekivali smo otprilike tri mjeseca da se prašina slegne prije nego što se Putin pozabavi problemom zvanim Prigožin, ali to se zapravo desilo tek dva mjeseca poslije”, rekao je Bell.

“Ovo je možda bila smišljena priča da Prigožin tiho izmakne i živi negdje u egzilu, noseći periku i održavajući određeni stepen privatnosti, Ovo se očekivalo sve vrijeme otkako je Prigožin krenuo u napad na Moskvu prije par mjeseci. Jasno je da je to bila greška u procjeni… i čini se da su njegovi dani odbrojani od tog momenta. Ne iznenađuje što dobio prilično javni odlazak”, zaključio je Bell.

Sky news napominje da se na internetu raspravlja o drugom avionu koji pripada Prigožinu i koji se kretao cik-cak iznad Moskve, pozivajući se na sistem za praćenje letova – Flight Radar.

Taj drugi avion je bezbjedno sletio na poslovni aerodrom u Moskvi. Nagađa se da je Prigožin možda bio u ovom drugom avionu – ali za sada nema nikakvih informacija o tome.

Glasnogovornik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost Adrian Watson potvrdio je da su SAD vidjele medijske izvještaje i rekao: “Ako se potvrde tačnim, niko ne bi trebao biti iznenađen.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...