RUSKI MEDIJI: Identificirano Prigožinovo tijelo, poginuo i "Mariupoljski mesar"

Identificirana su tijela Jevgenija Prigožina i Dmitrija Utkina - navode ruski Telegram kanali.

  • Svijet

  • 23. Avg. 2023  

  • 2

Prema pisanju ruskog medija Fontanka, u srušenom avionu trebalo je da budu lično Prigožin, Dmitrij Utkin, kamerman Jevgenija Prigožina, logističar PMC Wagner i tjelohranitelj.

Identificirana su tijela Jevgenija Prigožina i Dmitrija Utkina - navode ruski Telegram kanali.

Osnivač PMC "Wagner" Jevgenij Prigožin i komandant Dmitrij "Wagner" Utkin poginuli su u avionskoj nesreći u regionu Tver. Prema izvoru, njihova tijela se mogu vizualno identificirati.

Ipak, bit će urađena i DNK testiranja.

Prema pisanju ruskog medija Fontanka, u srušenom avionu trebalo je da budu Prigožin, Dmitrij Utkin, kamerman Jevgenija Prigožina, logističar PMC Wagner i tjelohranitelj.

Logističar Wagnera - general-pukovnik Mizincev, poznat i kao "Mariupoljski mesar".

Mihaila Mizinceva Putin je smijenjio s dužnosti krajem aprila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...