"ISPRAVAK KRIVOG NAVODA": Policija Moldavije saopštila da Bregović nije ni pokušao da uđe u tu zemlju

„Dana 20. avgusta 2023. godine, u protoku putnika sa Međunarodnog aerodroma Kišinjev, inostrani izvođač nije bio prisutan, već samo članovi benda“, saopštila je Granična policija za moldavski servis Radija Slobodne Evrope 24. avgusta.

  • Kultura

  • 24. Avg. 2023  

  • 0

Suprotno onome što je saopšteno u nedelju, 20. avgusta, policija Moldavije je četiri dana kasnije navela da muzičar Goran Bregović nije vraćen sa graničnog prelaza na aerodromu u glavnom gradu Kišinjevu.

„Dana 20. avgusta 2023. godine, u protoku putnika sa Međunarodnog aerodroma Kišinjev, inostrani izvođač nije bio prisutan, već samo članovi benda“, saopštila je Granična policija za moldavski servis Radija Slobodne Evrope 24. avgusta.

Prvo saopštenje granične policije, koje je masovno preuzela moldavska i međunarodna štampa, nekoliko dana je podgrijevalo utisak da je Bregović sletio u prijestonicu Moldavije, ali mu nije bilo dozvoljeno da uđe u tu državu, jer je „vraćen“ zbog proruskih stavova.

Bregović i njegov bend trebalo je da doputuju u Moldaviju povodom nastupa na muzičkom festivalu Guštar u mjestu Stari Orhej.

Policija je svoju izjavu razjasnila nakon što je Bregovićev menadžer Adis Gojak izjavio za RSE da je Bregović u nedelju bio na krstarenju, odbijajući da krene nakon što su dva člana njegovog benda koji su stigli u Kišinjev 19. avgusta vraćeni sa aerodroma.

„Mogu samo reći da Bregović nije bio na aerodromu. On nije bio deportovan“, navodi Gojak.

Bregovićev menadžer kaže da zabrana ulaska na teritoriju Republike Moldavije nije imala nikakve veze sa Goranom Bregovićem ili njegovim bendom.

Gojak podvlači da moldavske vlasti primjenjuju „poseban tretman“ prema građanima Srbije i drugih zemalja koje nisu uvele sankcije Rusiji u vezi sa Ukrajinom.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...