NA MJESTU PADA PRIGOŽINOVOG AVIONA: Pronađeno 10 tijela, crne kutije i dokumentacija

Privatni avion „Embraer Legasi“ srušio se 23. avgusta u blizini sela Kuženjkino u Tverskoj oblasti. U njemu se nalazilo deset ljudi, uključujući tri člana posade.

  • Svijet

  • 25. Avg. 2023  

  • 0

Na mjestu pada privatnog aviona u ruskom regionu Tver pronađeno je deset tijela, dok se u sklopu napora za identifikaciju žrtava vrše molekularna genetska ispitivanja, saopšteno je danas iz ruskog Istražnog komiteta.

U saopštenju se navodi da su pronađene crne kutije, predmeti i dokumentacija koji su značajni za utvrđivanje uzroka nesreće.

"Tokom istrage biće provjerene sve moguće verzije događaja“, ističe ruski resor, prenosi Sputnik.

Privatni avion „Embraer Legasi“ srušio se 23. avgusta u blizini sela Kuženjkino u Tverskoj oblasti. U njemu se nalazilo deset ljudi, uključujući tri člana posade.

Prema preliminarnim informacijama, svi su poginuli. Na spisku putnika koji je objavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, u avionu se nalazio i Jevgenij Prigožin, šef grupe „Wagner“.

Podsjetimo, Kremlj je u petak negirao da je naredio ubistvo šefa plaćeničke skupine Wagner.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...