TEORETIČARI ZAVJERA DOŠLI NA SVOJE: Meksičkim političarima predstavljeni “leševi vanzemaljaca” (VIDEO)

Kako izvještavaju meksički mediji, Maussan je zakletvom svjedočio da mumificirani primjerci nisu dio “naše zemaljske evolucije“, te da je skoro trećina njihove DNK “nepoznata“.

  • Šareni svijet

  • 13. Sep. 2023  

  • 0

Novinar i ufolog Jaime Maussan predstavio je političarima ono što tvrdi da su dva mala leša vanzemaljaca preuzeta iz Kuska u Peruu. Navodni leševi su predstavljeni u kutijama sa prozorima u Meksiko Sitiju danas, izazivajući uzbuđenje u zajednici teoretičara NLO-a, javlja britanski Independent.

Kako izvještavaju meksički mediji, Maussan je zakletvom svjedočio da mumificirani primjerci nisu dio “naše zemaljske evolucije“, te da je skoro trećina njihove DNK “nepoznata“.

Na javnoj raspravi, Maussan je američkim zvaničnicima i članovima meksičke vlade pokazao nekoliko video snimaka “NLO-a i neidentifikovanih anomalnih fenomena” prije nego što je otkrio navodne vanzemaljske leševe.

“Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije… Ovo nisu bića koja su pronađena nakon olupine NLO-a. Pronađeni su u rudnicima dijatoma (algi), a kasnije su fosilizirani”, izjavio je on.

Zatim je rekao prisutnima da su uzorke proučavali naučnici sa Autonomnog nacionalnog univerziteta Meksika (UNAM) koji su navodno uspjeli da izvuku DNK dokaze koristeći radiokarbonsko datiranje. Tvrdi da je nakon poređenja sa drugim uzorcima DNK ustanovljeno da je više od 30% DNK uzoraka “nepoznato”.

Tokom saslušanja su navodno prikazani i rendgenski snimci uzoraka, a vještaci su pod zakletvom svjedočili da se na jednom od tijela vidi da unutra ima “jaja”, dok je za oba rečeno da imaju implantate od vrlo rijetkih metala, poput osmijuma.

Ma događaju je bio prisutan i Ryan Graves, izvršni direktor “Americans for Safe Aerospace” i bivši pilot američke mornarice, koji je ranije ove godine govorio pred američkim Kongresom o prijetnji koju neidentificirani zračni fenomeni predstavljaju po nacionalnu sigurnost SAD-a.

Maussan je ranije bio povezivan sa tvrdnjama o “vanzemaljskim” otkrićima koja su kasnije razotkrivena, uključujući pet mumija pronađenih u Peruu 2017. za koje se kasnije pokazalo da su ljudska djeca, navodi Independent.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...