OPASNO SE ZAKUHALO: Englezi osuli paljbu po UEFA-i zbog sponzora Crvene zvezde...

Nakon utakmice engleski mediji kritizirali su srbijanskog prvaka.

  • Sport

  • 21. Sep. 2023  

  • 0

Manchester City pobijedio je Crvenu zvezdu rezultatom 3:1 u prvom kolu Lige prvaka u utorak. U 45. minuti prvak Srbije je poveo golom Bukarija, a onda je došlo do preokreta u nastavku. Alvarez je u 47. i 60. pogodio za 2:1, a Rodri je u 73. postavio konačnih 5:1. Nakon utakmice engleski mediji kritizirali su srbijanskog prvaka zbog Gazproma, glavnog sponzora na dresu.

Ruska naftna kompanija više od deset godina sponzorira srbijanskog prvaka, a Englezi pišu da je problem što Gazprom dolazi iz Rusije, koja godinu i pol vrši invaziju na Ukrajinu.

Englezi tvrde da Gazprom uništava okolinu: "Nastavljajući promovirati kompanije koje zagađuju okolinu, UEFA je pomagač u klimatskoj krizi.

Od naftnih do plinskih kompanija preko avio kompanija i krstarenja. Gazprom je najgori primjer za to. Ne samo da je to multinacionalna kompanija koja je jedna od najvećih zagađivača na svijetu, nego se i njen profit sliva u Putinovu ratnu mašineriju."

Oglašavanje funkcionira pomoću onog što psiholozi nazivaju "halo efekt", pri čemu gledatelji nesvjesno razvijaju pozitivna osjećanja o kompaniji zbog onoga s čime je povezana. S jedne strane, Gazprom je veliki zagađivač koji je vezan za režim koji vodi ilegalan rat, a s druge strane kompanija koja je povezana i s vrhunskim nogometom."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...