TENISKI TURNIR U RUMUNIJI: Nerman Fatić se plasirao u polufinale pobjedom nad Rusom Gakhovom

Fatić je prvi set dobio za samo 25 minuta

  • Sport

  • 22. Sep. 2023  22. Sep. 2023

  • 0

Bosanskohercegovački teniser Nerman Fatić plasirao se u polufinalu turnira u rumunskom gradu Sibiu nakon što je danas u tri seta (6-1, 2-6, 6-2) savladao Rusa Ivana Gakhova, 161.igrača na ATP listi.

Fatić je prvi set dobio za samo 25 minuta, a onda je u drugom uslijedio neobjašnjiv pad u njegovoj igri. Rus je lako došao do 4-0 i bez problema izjednačio na 1-1 u setovima.

Bosanskoherecegovački reprezentativac je u trećem setu ponovo zaigrao sigurno, izvrsno servirao, oduzeo pritivniku dva gejma na njegov servis i savladao tenisera koji je za 50-ak mjesta bolje od njega plasiran na ATP listi.

Nerman Fatić kao prošlogodišnji pobjednik brani 75 ATP poena, tako da će bitno pokvariti svoju sadašnju poziciju (217.mjesto) ukoliko ne ponovi lanjski uspjeh. Njega u polufinalu čeka Mađar Zsombor Piros, prvi nositelj na turniru i 110. igrač na svijetu.

Drugi naš teniser Damir Džumhur danas će igrati za plasman u poluifinale protiv Stepfana Travaglie iz Italije.

Turnir u Sibiu igra se na zemlji za nagradni fond od 73 hiljade eura.

(SB)   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...