DRAMATIČNO UPOZORENJE BIJELE KUĆE: "Srbija raspoređuje snage na granici s Kosovom"

Blinken upozorio Vučića da će se suočiti s određenim mjerama ..

  • Vijesti

  • 29. Sep. 2023  

  • 7

Glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao da je napad na policiju na sjeveru Kosova imao visok nivo sofisticiranosti i obuke sa oružjem vojne klase.

"Ne ona vrsta napada koji se izvodi nasumično, ili ad hoc..Ova vrsta oružja predstavlja prijetnju Kosovu, međunarodnom osoblja", rekao je Kirby.

Kirby je otkrio, navodi dopisnik NewsHoura Nick Schifrin, kako prate "značajno srbijansko vojno raspoređivanje duž granice sa Kosovom uključujući bez presedana raspoređivanje artiljerije, tenkova i pešadijskih jedinica".

"Pozivamo Srbiju da povuče te snage", kazao je Kirby.

Dodao je da samo po njihovom obimu, veličini i prisutnosti, dovoljno je destabilizirajuće kao što jeste.

"I na odgovarajući način zabrinjava ljude, uključujući i nas", rekao je.

Vučić je danas razgovarao s američkom državnim sekretarom Antony Blinkenom koji mu je rekao da će SAD poduzeti mjere protiv Srbije ako se ne budu ponašali na odgovarajući način.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...