Auto
S NJIMA NEMA ŠALE: Japanci donijeli odluku, u automobile se ugrađuje poseban uređaj...
Prije 18 min0
Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.
Gastro
07. Okt. 2023 07. Okt. 2023
0
Sastojci:
Krumpir:
500 gr krompira
45 gr sira cheddar, ali kao zamjena može i neki drugi "žuti" sir
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
½ kašičice bijelog luka u prahu
Pljeskavice:
400 gr mljevene junetine
½ kašičice soli
½ kašičice bubera
½ kašičice bijelog luka u prahu
Kroketi:
4 kriške Mozzarelle
75 gr brašna
2 jajeta
100 gr prezle
Priprema:
1. Svaki krompir izrežite na 8 dijelova. Pržite ga dok ne postane lijep i zlatan, ali ne presuh. Prženi krompir stavite u posudu, a zatim ga zgnječite dok ne postane glatko. Dodajte začine i nasjeckani sir. Pomiješajte pa ostavite sa strane.
2. Pomiješajte mljeveno meso sa začinima. Podijelite na 4 dijela, a zatim napravite pljeskavice. Pržite ih dok obje strane ne postanu blago smeđe. Nakon što su pljeskavice pečene, odložite ih na rešetku za hlađenje kako biste uklonili višak ulja.
3. Pire krompir podijelite na 4 dijela. Poravnajte na ½ cm debljine. Na krompir stavite pljeskavicu i krišku Mozzarelle. Zatim zamotajte u krompir i oblikujte kroket. Uvaljajte krokete u brašno zatim u jaja i prezlu mrvice. Na tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Krokete pržite dok ne postanu lijepi i zlatni.
4. Nakon što su kroketi pečeni, upijte višak masnoće kuhinjskim papirom. Poslužite uz umak po želji i uživajte.
Prijatno!:)
(SB/Index.hr)
Auto
S NJIMA NEMA ŠALE: Japanci donijeli odluku, u automobile se ugrađuje poseban uređaj...
Prije 18 min0
Ekonomija
KATANAC NA VRATIMA: Zatvorena vrata poznatog brenda u Mercatoru, neizvjesna sudbina radnika...
Prije 27 min0
Vijesti
HDZ-ova LIGA PRVAKA: Zarađuje 4.000 KM mjesečno, vijećnik je već 17 godina, u stopu prati Dragana Čovića...
Prije 45 min0
Sport
TUŽNA VIJEST: U 46. godini života preminuo sportski trener i profesor Miomir Trifković...
Prije 54 min0
Gastro
SAVRŠEN LJETNI HIT: Torta od limuna i jogurta, bez pečenja, za svaku priliku
20. Jun. 20250
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA KUHINJE: Za savršene faširane šnicle - samo slijedite upute...
21. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE TORTILJA OMLET: Lako se spremi, a možete ga ponijeti i na posao i tako izbjeći bespotrebno...
20. Jun. 20250
Gastro
POSLUŽITI OHLAĐENO: Danas pravimo domaće tufahije prema staroj recepturi...
Prije 23h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.