Društvo
KILOMETARSKE KOLONE NA GRANICAMA: Vozači, oprez, ove granične prijelaze treba izbjegavati...
Prije 5 min0
Lazanje su jedan od najpoznatijih simobola italijanske kuhinje. Uglavnom se prave od dinstanog mljevenog junećeg mesa u bolonjez umaku, listova tjestenine te s dodatkom bešamel umaka i ribanog sira.
Gastro
21. Okt. 2023 21. Okt. 2023
0
Takozvane "lazanje iz jedne tave" je na svom Instagram profilu podijelila hrvatska food blogerka Marija Mazalin.
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
(maslinovo) ulje
jedna glavica luka
dva režnja bijelog luka
500 grama mljevenog mesa
oko 400 grama paradajz umak po izboru
sedam ili osam listova lazanja
100 grama mozzarella, a može i drugi sir
Priprema:
1. U dubokoj tavi zagrijte malo ulja i stavite nasjeckani luk da se dinsta nekoliko minuta. Potom dodajte sitno isjeckan bijeli luk i nastavite dinstati. Nakon toga, dodajte mljeveno meso po izboru i miješajte ga na laganoj vatri.
2. Naredni korak je da ulijete pakovanje umaka od paradajza i dodajte još oko 400 mililitara vode. Odmah nakon toga, ubacite listove lazanja tako da budu potopljene.
3. Poklopite tavu i kuhajte na laganoj vatri nekih 15 minuta uz povremeno miješanje. Nakon toga, skinite poklopac i neka se kuha dok većina tečnosti ne ispari.
4. Probajte tjesteninu te ako nije dovoljno kuhana dodajte joj još vode i ostavite da se kuha dok tjestenina ne bude spremna. Na kraju dodajte sir po želji i poklopite dok se ne istopi pa promiješajte.
Prijatno!:)
Društvo
KILOMETARSKE KOLONE NA GRANICAMA: Vozači, oprez, ove granične prijelaze treba izbjegavati...
Prije 5 min0
Ekonomija
KRAH TURISTIČKE SEZONE NA JADRANU: Vlasnik restorana ogorčen -"Rijetki turisti uđu, a kada naruče jelo..."
Prije 12 min0
Vijesti
VASKOVIĆ NAJAVLJUJE: Dodik ide do kraja, maksimalno radikalizirajući situaciju, ali to neće završiti dobro...
Prije 28 min0
Evropa
LOŠE VIJESTI ZA PUTINA: Procurio plan NATO saveza za Ukrajinu, u sve je uključena i Amerika...
Prije 40 min0
Gastro
MESAR OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU ZANATA: "Ovo meso nemojte nikada kupovati"
31. Jul. 20250
Gastro
ISPECI PA RECI; PATLIDŽAN ZA SVAKI DAN: Ovo izdašno jelo je pravi "comfort food" i užitak...
30. Jul. 20250
Gastro
PUNJENE PAPRIKE NIKADA NE PRAVITE BEZ OVOG SASTOJKA: Razlika je ogromna, a okus je mnogo bolji!
30. Jul. 20250
Gastro
KAKO ĆETE PREPOZNATI KVALITETAN PARADAJZ: Stvar je u ovome - ubuduće provjeravajte
31. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.