PRIJEDLOG ZA RUČAK ILI ZA VEČERU: Napravite "lazanje iz jedne tave", brzo i jednostavno je, ali i preukusno

Lazanje su jedan od najpoznatijih simobola italijanske kuhinje. Uglavnom se prave od dinstanog mljevenog junećeg mesa u bolonjez umaku, listova tjestenine te s dodatkom bešamel umaka i ribanog sira.

  • Gastro

  • 21. Okt. 2023  21. Okt. 2023

  • 0

Takozvane "lazanje iz jedne tave" je na svom Instagram profilu podijelila hrvatska food blogerka Marija Mazalin.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

(maslinovo) ulje

jedna glavica luka

dva režnja bijelog luka

500 grama mljevenog mesa

oko 400 grama paradajz umak po izboru

sedam ili osam listova lazanja

100 grama mozzarella, a može i drugi sir

Priprema:

1. U dubokoj tavi zagrijte malo ulja i stavite nasjeckani luk da se dinsta nekoliko minuta. Potom dodajte sitno isjeckan bijeli luk i nastavite dinstati. Nakon toga, dodajte mljeveno meso po izboru i miješajte ga na laganoj vatri.

2. Naredni korak je da ulijete pakovanje umaka od paradajza i dodajte još oko 400 mililitara vode. Odmah nakon toga, ubacite listove lazanja tako da budu potopljene.

3. Poklopite tavu i kuhajte na laganoj vatri nekih 15 minuta uz povremeno miješanje. Nakon toga, skinite poklopac i neka se kuha dok većina tečnosti ne ispari.

4. Probajte tjesteninu te ako nije dovoljno kuhana dodajte joj još vode i ostavite da se kuha dok tjestenina ne bude spremna. Na kraju dodajte sir po želji i poklopite dok se ne istopi pa promiješajte.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...