ĆAĆA SE VRAĆA: Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader više nije u zatvoru u Remetincu, premješten je u...

Nacional je nedavno dan objavio da Sanaderovi odvjetnici namjeravaju tražiti prijevremeni otpust s izdržavanja kazne.

  • Regija

  • 26. Okt. 2023  

  • 1

Bivši premijer Hrvatske i šef HDZ-a Ivo Sanader zatvorsku kaznu dosad je služio u Remetincu, no sada je premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovica-Popovača. Zašto je premješten, nije poznato.

Sanader je, kako doznaje Jutarnji list, u sobi s još pet zatvorenika. U istoj kaznionici je i Tomo Horvatinčić koji je sam u sobi te je često viđen van kaznionice.

Podsjetimo, Sanader je pravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina pri čemu mu je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 10. decembra 2010. do 16. decembra 2021., od 20. novembra 2012. do 23. jula 2014. te od 4. augusta 2015. do 25. novembra 2015.

Također, Sanaderu je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u ekstradicijskom pritvoru od 10. decembra 2010. do 18. jula 2011. te vrijeme provedeno na izdržavanju kazne od 24. jula 2014. do 4. augusta 2015. te od 4. aprila 2019. pa nadalje.

Bivši premijer RH do sada je iza rešetaka, u pritvoru ili po presudama, proveo gotovo osam godina. Prijevremeni otpust u hrvatskom zatvorskom sistemu može se tražiti već nakon polovine izdržane kazne, a najčešće se odobrava nakon dvije trećine kazne.

Nacional je nedavno dan objavio da Sanaderovi odvjetnici namjeravaju tražiti prijevremeni otpust s izdržavanja kazne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...