NIKOLIĆ IZ DPS-a UPOZORAVA: "Najavom izmjena Zakona o državljanstvu Mandić potvrdio da je cilj vlasti 'srpski svet', a ne EU"

Najavom izmjena Zakona o državljanstvu Mandić je odredio prioritet novoj skupštinskoj većini...

  • Regija

  • 03. Nov. 2023  

  • 1

Skandalozna najava predsjednika Nove srpske demokratije, Andrije Mandića, da je u planu izmjena Zakona o državljanstvu kojim bi se omogućio etnički inženjering, još jedna je potvrda da je Crna Gora dobila antievropsku vlast čiji je cilj utapanje naše države u "srpski svet" a ne dalji integracioni put ka Evropskoj uniji, poručio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

"Time je Mandić potvrdio još jednom ono što je rekao prije nekoliko dana u Skupštini Crne Gore kada je kazao da su njegovi ciljevi i dalje isti – a retorika i metodi različiti. A njegovi ciljevi su uvijek bili više nego jasni – i kada se protivio nezavisnosti Crne Gore i kada je štrajkovao glađu zbog nezavisnosti Kosova i kada je pokušavao državni udar i kada je najavljivao istupanje Crne Gore iz NATO saveza, i kada je Putina nazivao predsjednikom “većinske Crne Gore”, istakao je Nikolić.

Kako je kazao, najavom izmjena Zakona o državljanstvu Mandić je odredio prioritet novoj skupštinskoj većini, i potvrdio ono što je, uostalom, svima bilo jasno – da ovako sklepana vlast ne vodi Crnu Goru u Evropsku uniju, već pravo pod okrilje "srpskog sveta".

"Bez obzira na to što se Mandić trudi da u svojim izjavama, koje su prepune frazeologije i ispraznih floskula, liči na Aleksu Bečića, jasno je da je njegovo političko djelovanje i dalje usmjereno isključivo na ostvarivanje interesa velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori, te da svaka vlast koja direktno zavisi od njega može biti samo antievropska i proruska", zaključio je Nikolić, prenosi Pobjeda.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...