POZIV VJERNICIMA IZ SPC-a MOSTAR: Večeras, prvi put nakon 1992., Vasrkršnja liturgija u Sabornoj crkrvi Svete Trojice

Služba počinje u 23 sata.

  • Društvo

  • 04. Maj 2024  04. Maj 2024

  • 0

Vaskršnja liturgija ove godine služit će se u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru večeras u ponoć, prvi puta nakon njenog rušenja 1992. godine.

Kako su naveli su iz Srpske pravoslavne crkve (SPC) Mostar, u hramu je od početka obnove simbolično služeno samo na slavu hrama, ali najveću simboliku ima služenje na Vaskrs, jer ova crkva očekuje vaskrsenje nakon stradanja, prenosi Fena.

Stvorili su se kakvi-takvi uvjeti da se mogu održati bogosluženja u Sabornom hramu i upravo na najveći i najradosniji kršćanski praznik Vaskrs opredijelili smo se da s našim vjernim narodom budemo na mjestu stradanja i mjestu vaskrsenja, a to je Saborni hram Svete Trojice, saopćili su iz SPC-a Mostar.

Cijelu veliku sedmicu liturgije se služe u Sabornom hramu, u subotu navečer u 23 sata je pashalno jutrenje, a u ponoć vaskršnja liturgija.

"Pozivamo vjernike da svojim prisustvom još jednom damo potvrdu koliko nam je potreban ovaj Saborni hram i kolika je potreba za njegovom obnovom", poručuju iz SPC Mostar.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...