RASPISANA MEĐUNARODNA POTJERNICA ZA BJEGUNCEM IZ SUDA: Nakon presude mu produžen pritvor

Sud je podsjetio da je nakon izricanja prvostepene presude produžen pritvor optuženom i to do pravosnažnosti presude.

  • Hronika

  • 08. Nov. 2023  

  • 0

Osnovni sud u Banjaluci raspisao je danas potjernicu za Ivicom Miškovićem (64) koji je juče pobjegao iz zgrade ovog suda nakon izricanja prvostepene presude od četiri govine zatvora.

Sud je 12. jula 2021. godine donio rješenje kojim je I.M. odredio pritvor i izdao Naredbu za izdavanje međunarodne potjernice. Potom je 24. juna 2022. godine optuženi I.M. primljen u Kazneno popravni zavod Banjaluka u Odjeljenje pritvora po Rješenju ovog suda od 12. jula 2021. godine. Optužnica od strane Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je podignuta 30. juna 2022. godine – navode iz Osnovnog suda u Banjaluci.

Sud je podsjetio da je nakon izricanja prvostepene presude produžen pritvor optuženom i to do pravosnažnosti presude.

Međutim, neposredno nakon izricanja prvostepene presude optuženi je pobjegao iz prostorija Osnovnog suda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...