CRNOGORSKI NOVINAR DARKO ŠUKOVIĆ: "Vučić je doveo vlast čiji je zadatak da Crna Gora ne uđe u EU" (VIDEO)

Mislim da će sprječavanje vlade da ispuni evropsku agendu više ići preko Jakova Milatovića nego preko DF-a “, kaže Šuković.

  • Regija

  • 10. Nov. 2023  10. Nov. 2023

  • 1

Već 30. avgusta 2020.godine Aleksandar Vučić i oni koji stoje iza njega doveli su na vlast u Crnoj Gori političke snage koje treba da ispune ključne zadatke onih koji su ih na vlast doveli. Za Vučića je košmarna mogućnost da Crna Gora uđe u Evropsku uniju prije Srbije. On je sve uradio, najotvorenije i najdrskije se miješao u unutrašnje stvari Crne Gore da to spriječi, da dovede poslušničku vlast koja neće dozvoliti da Crna Gora postane članica EU prije Srbije, kazao je glavni i odgovorni urednik Antene M Darko Šuković u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

”To što su sve te vlasti papagajski govorile da su prozapadne, prevropske, su priče za malu djecu. Njihov zadatak i sve što su na djelu uradili u prethodne tri godine je to potvrdilo da Crna Gora ne uđe u EU. Ni ova Vlada nije projektovana i nema kapacitet da to uradi jer zavisi od Demokratskog fronta. Ali, još važnije je rušenje i vezivanje te vlade. Mislim da će sprječavanje vlade da ispuni evropsku agendu više ići preko Jakova Milatovića nego preko DF-a “, kaže Šuković.

Navodi da nije problem ove i prethodne dvije Vlade da shvate i da kapiraju koje su poruke Evropske komisije.

”Problem je druge vrste. To je jedan psihološki fenomen šta se dešava praktično sa cijelim jednim društvom, pa u momentu zaboravi ključnu stvar i počne da se bavi gotovo marginalijama ili detaljima koji van izvorne činjenice ne mogu da vas dovedu do pravog rješenja”, navodi Šuković.

Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori je defintivno loš i tu se, kaže, nema o čemu polemisati. Problem je, smatra, u odgovornosti i političkoj kulturi naših političara i njihovoj nespremnosti da se suoče sa bilo čim onakvim kakvo jeste.

“Iz bilo čega na ovoj planeti oni jedino žele da vide način na koji će da izvuku neku korist samo za sebe. To radi Jakov Milatović i to je pokušao karikaturalno da uradi Dritan Abazović. To je politička elita u Crnoj Gori, to je to što su izabrali građani Crne Gore“, kaže Šuković.

Popis stanovništva Šuković upoređuje sa namještenom utakmicom i dodaje kako bi bilo neprihvatljivo neinteligentno prihvatiti ućešće u njoj, u naivnoj nadi da se može završiti drugačijim rezultatom od onoga koji je zacrtao onaj ko je utakmicu namjestio.

Podsjeća da Vučić pune tri godine priprema ishod te operacije. Popis u Crnoj Gori neskriveno proglašava jednim od prioritetnih interesa države Srbije i pita: koja je logika da odustane od toga cilja kad sve u svojim rukama drži sve instrumente da taj cilj ostvari?

Zato smatra da je bojkot Popisa jedini ispravan odgovor na Vučićev plan, uz opasku da postoji način za efikasno sprječavanje toga nauma zvaničnog Beograda.

Napisati da Javni servis ima izbalansiran politički program, prema njegovoj ocjeni, je poprilična sramota za onoga koji je to pisao, sramota za EK i amabasadorku Kristinu Oanu Popu.

”Taj izvještaj za medijsku slobodu je sramota, nije to prvi put. Mi već decenijama imamo jednu naopaku politiku u sferi medija od naših zapadnih partnera, i iz Brisela i iz Vašingtona, jer su oni uvijek bili finansijski i politički kišobran za najubjedljivo najgore u branši. Oni 20 godina šalju naopake poruke da je to novinarstvo, kakvo gledamo danas na Javnom servisu ili u koncernu Vijesti. Kad vi građanima Crne Gore šaljete takvu poruku šta onda možete očekivati od ljudi koji čine nikad dovoljno sazrelu javnost, a time da nikad ne nauče što je dobro novinarstvo “, smatra Šuković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...