EVO GDJE SE GLAVAŠ NASTANIO U BiH: Još od 2009. godine izgradio je kuću u Drinovcima za "ne daj Bože" (FOTO)

"Darovao sam je sinu, iako sam na papiru ja još uvijek vlasnik, on se o njoj brine, ali velika je to briga i obveza. Filip je lani tu proveo dva tjedna, a ove je godine bio u Drinovcima dva puta po tri ili četiri dana", kaže Glavaš koji se upravo odmara u svom hercegovačkom domu. 

  • Mini market

  • 15. Nov. 2023  

  • 0

Branimir Glavaš je u utorak navečer na svom Facebook profilu objavio da je napustio Hrvatsku i otišao u BiH, odnosno u Drinovce, rodno mjesto svojih roditelja. To je potvrdio i za portal 24sata te poručio da nije pobjegao. Glavaš u Drinocima od ranije ima velebnu vilu izgrađenu 2019.godine. 

"Imam dvije putovnice. Ne želim više živjeti u Hrvatskoj. Ja sam ovu državu stvarao, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza. Ovo je politička namještaljka. Nemam namjeru odslužiti ni jednog dana u zatvoru", kazao je Glavaš za 24sata

Uz objavu na Facebooku da se nalazi u Drinovcima, Glavaš je napisao: "Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi nikada se ne zna". 

Podsjetimo, Glavaš je nedavno na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od sedam godina za ratne zločine. Tada mu nisu odredili istražni zatvor zbog odluke Ustavnog suda iz 2015. prema kojoj je Glavaš već odslužio dio kazne. 

Branimir Glavaš se prema vlastitom priznanju nalazi u Dronovcima, rodnom mjestu svojih roditelja, gdje je 2009. godine izgradio velebnu vilu s bazenom. Velebno zdanje u Hercegovini, na imanju naslijeđenom od roditelja, Glavaš je izgradio munjevitom brzinom – za samo četiri mjeseca. Te je godine u maju, podsjetimo, Glavaš nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora za ratni zločin nad civilima u Osijeku 1991. i na dan izricanja presude otišao u Bosnu i Hercegovinu. 

GDJE SE SMJESTIO GLAVAŠ?

Svoju vilu u Hercegovini Glavaš je nazvao “Villa Croatica”, a svojevremeno je reklamirana i za najam na poznatim internetskim stranicama za rezervaciju smještaja. Cijena je najma 600 eura po danu, za cijeli kompleks. 

"Moj sin Filip stavio ju je u oglas za iznajmljivanje, ali slab je turizam ovdje. Nije bilo još nijednog noćenja", požalio se Glavaš ranije. 

Pogled iz kuće puca na jezero i planinu, a kao na dlanu vidi se cijela Imotska krajina. Međugorje je udaljeno 40 kilometara od Ville Croatice. Baška Voda je 45, a Brela su 49 kilometara dalje.  

"Darovao sam je sinu, iako sam na papiru ja još uvijek vlasnik, on se o njoj brine, ali velika je to briga i obveza. Filip je lani tu proveo dva tjedna, a ove je godine bio u Drinovcima dva puta po tri ili četiri dana", kaže Glavaš koji se upravo odmara u svom hercegovačkom domu. 

"Stigao sam prije više od mjesec dana, imao sam 16. srpnja ročište na Županijskom sudu u Zagrebu i poslije rasprave došao sam ravno ovamo", dodaje on. 

"Nema tu cijene, ne mogu dobiti uloženi novac, ni da je kuća u Hrvatskoj, a kamoli u Drinovcima. Tako da cijenu nisam ni naveo, nego kad se pojavi kupac, pitat ću ga što nudi. Tko ponudi toliko da osjetim da se možemo dogovoriti, lako ćemo se dogovoriti", ističe naš sugovornik. 

"Sagrađena je 2009., kad sam došao u Drinovce, na bazi donacija. Prijatelji i poznanici su mi je pomogli sagraditi, jednostavno su se nadmetali tko će više dati, i u materijalu i u novcu. I sam sam bio iznenađen time! Vežu me za nju i neugodna sjećanja i pozitivne emocije. Bio sam u zatočeništvu s neizvjesnim ishodom. Odležao sam pet godina i tri mjeseca zatvora, od toga četiri godine u BiH", rezimira Glavaš. 

Na popisu donatora, među ostalima, je i Zdravko Mamić koji se na dan nepravomoćne presude osječkog suda za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama, “odselio” u Međugorje. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...