SKUPI NEUSTAVNI PRAZNIK: Evo koliko Dodik planira skršiti budžetskog novca na proslavu 9. januara

Samo za medijsku kampanju planiran je iznos od 240.000 KM, bez PDV-a, dok je za usluge organizovanja proslave planiran iznos od 410.000 KM bez PDV-a, prenosi srpskainfo.com.

  • Vijesti

  • 28. Nov. 2023  28. Nov. 2023

  • 2

Nakon što je jučer konstituisan Odbor za proslavu 9. januara, neustavnog dana RS-a, kabinet predsjednika ovog entiteta raspisao je tender za usluge medijske kampanje, kao i organizovanja proslave, a za te namjene planirano je da se izdvoji ukupno čak 650.000 KM bez PDV-a.

Samo za medijsku kampanju planiran je iznos od 240.000 KM, bez PDV-a, dok je za usluge organizovanja proslave planiran iznos od 410.000 KM bez PDV-a, prenosi srpskainfo.com.

Kako je navedeno na Portalu javnih nabavki BiH, kriterij za dodjelu ugovora za usluge medijske kampanje je ekonomski najpovoljnija ponuda, a rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je 18. decembar 2023.

S druge strane, rok za preuzimanje javnog poziva za usluge organizovanja proslave je 7. decembar 2023.

S obzirom na iznos koji je planiran za proslavu neustavnog praznika u 2024. godini, sasvim je sigurno da će proslava biti najskuplja do sada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...