ONI SU MAJSTORI ZA PRIPREMU OVOG POVRĆA: Krompir salata na način kako je prave u...

(...) njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

  • Gastro

  • 07. Dec. 2023  07. Dec. 2023

  • 0

Sastojci:

1 kg krompira

2 luka

100 ml povrtnog temeljca

6 kašika bijelog vinskog octa

5 rotkvica

pola krastavca

1 kašičica svježeg vlasca (može i iz kesice)

6 kašika maslinovog ulja

1 kašika senfa

1 prstohvat soli i bibera

Priprema:

1. Skuhajte krompir

Krompire operite i u velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Dodajte krompir u kori i kuhajte poklopljeno na srednje jakoj vatri oko 25 minuta. Ocijedite i ogulite krompire kad se malo prohlade jer biste se mogli opeći dok su još vrući.

2. Pripremite salatu

Narežite oguljene krompire i dodajte na trakice narezan luk te dobro promiješajte. U malom loncu zakuhajte supu s pola količine octa i prelijte preko krompira. Ostavite da odstoji oko 30 minuta. Za to vrijeme pomiješajte preostalu količinu octa s uljem, senfom, solju i biberom. Krompirima dodajte narezani krastavac i rotkvice, sitno nasjeckan vlasac te pomiješajte s umakom. Začinite po ukusu solju i biberom. Ohladite prije posluživanja. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...