HAMAS O POSTUPCIMA IZRAELSKE VOJSKE: Skidanje i fotografiranje zarobljenih civila je teroristički čin

Hamas je pozvao "sve organizacije za ljudska prava i humanitarne institucije da interveniraju".

  • Svijet

  • 08. Dec. 2023  

  • 3

Hamas je u petak je osudila zarobljavanje raseljenih civila u školi u Pojasu Gaze od izraelske vojske, rekavši da je "skidanje odjeće s njih" djelo "terorističkih milicija", prenosi Anadolija.

- Zločin hapšenja, pretresa prognanih civila, skidanja odjeće s njih i fotografiranje je čin koji mogu izvršiti samo plaćenici i terorističke milicije lišene svake vrijednosti - navodi se u saopćenju Hamasa, te je dodano:

- Hapšenje grupe raseljenih civila u školi u Pojasu Gaze od nacističke okupacijske vojske (izraelske vojske) i skidanje s njih odjeće na ponižavajući način očit je cionistički zločin.

Hamas je pozvao "sve organizacije za ljudska prava i humanitarne institucije da interveniraju".

Snimci desetaka palestinskih muškaraca skinutih do donjeg rublja koje su okupili izraelski vojnici kruže društvenim mrežama.

Palestinska novinarka Diaa al-Kahlout, koja radi za "Alaraby Aljadeed", bila je među uhapšenima i pretresena.

Izrael je nastavio svoju vojnu ofanzivu na pojas Gaze 1. decembra nakon završetka jednosedmične humanitarne pauze sa palestinskom grupom Hamas.

Najmanje 17.177 Palestinaca je ubijeno, a više od 46.000 ranjeno u nemilosrdnim zračnim i kopnenim napadima na enklavu od 7. oktobra nakon prekograničnog napada Hamasa.

Izraelski broj poginulih u napadu na Hamas iznosi 1.200, prema zvaničnim podacima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...