DEMOKRATSKA PARTIJA SOCIJALISTA BIRA NOVO RUKOVODSTVO: Najjača opoziciona partija u Crnoj Gori uvodi nova pravila

Na sednici Predsjedništva DPS odlučeno je i da će se, shodno konstatovanoj potrebi da se obnova partije nastavi i na lokalnom nivou, na proljeće održati neposredni partijski izbori na lokalnom nivou.

  • Regija

  • 09. Dec. 2023  

  • 0

Partijski izbori u crnogorskoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS), na kojima će se birati predsjednik i potpredsjednici, bit će održani 28. januara sljedeće godine, odlučilo je danas na sjednici predsjedništvo DPS.

Predsjedništvo najveće crnogorske opzicione partije usvojilo je prijedlog Odluke o pravilima, kriterijumima i načinu sprovođenja neposrednih izbora koji će dostaviti Glavnom odboru na odlučivanje, prenosi RTCG.

"Na sjednici je konstatovano zadovoljstvo što Demokratska partija socijalista nastavlja da uvodi nove standarde na političkoj sceni Crne Gore, budući da će po prvi put svi članovi neke političke partije imati pravo glasa i učestvovati na ovakav način u izboru partijskog rukovodstva", navodi se u saopćenju DPS.

Na sjednici Predsjedništva DPS odlučeno je i da će se, shodno konstatovanoj potrebi da se obnova partije nastavi i na lokalnom nivou, na proljeće održati neposredni partijski izbori na lokalnom nivou.

Poslije izbora, najavljuje DPS u saopćenju, sprovest će organizaciju Kongresa, čime će crnogorska opoziciona partija dobiti novi sastav Glavnog odbora i time zaokružiti reformski proces započet na prethodnom, vanrednom 9. Kongresu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...