SLAVLJE U SANDŽAKU, TUGA U BEOGRADU: Rasim Ljajić proglasio pobjedu, Ivica Dačić odlazi....

"Nismo zadovoljni rezultatom, što je razlog i uzrok svakako treba analizirati, a mi smo unaprijed donijeli odluku da smo spremni nastaviti saradnju u koaliciji sa SNS-om, naravno, ako to bude njihova odluka na svim razinama“, rekao je Dačić.

  • Regija

  • 18. Dec. 2023  

  • 2

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić proglasio je ispred sjedišta te stranke u Novom Pazaru pobjedu na lokalnim izborima.

„Nije pobjeda kakvu smo očekivali, ali je pobjeda“, rekao je Ljajić s krova kombi vozila, odakle se obratio članovima i simpatizerima SDP-a, prenosi agencija Beta. 

On se zahvalio svim aktivistima, „koji su omogućili“ da njegova stranka u konkurenciji, osam stranaka i koalicija na lokalnoj razini u Novom Pazaru, osvoji najveći broj glasova.

Ljajić je ocijenio i da će SDP voditi grad i u naredne četiri godine.

Pred nama je još puno posla, a u općini (upravi grada) moramo provesti brojne promjene“, rekao je Ljajić.

Dok je u Sandžaku trajala proslava, u Beogradu se javnosti obratio Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije. On je izjavio da ta stranka i on osobno nisu zadovoljni postignutim rezultatom na izborima, dodavši da je potrebno naći novog lidera SPS-a.

"Ovaj rezultat je što se nas tiče nezadovoljavajući i razgovarat ću s kolegama što je najbolje za stranku u narednom razdoblju. Moje je mišljenje da je potrebno naći novog lidera SPS-a“, rekao je Dačić.

Kako javljaju srbijanski mediji, on je čestitao SNS-u, predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedniku SNS-a Milošu Vučeviću na uvjerljivoj pobjedi.

"Nismo zadovoljni rezultatom, što je razlog i uzrok svakako treba analizirati, a mi smo unaprijed donijeli odluku da smo spremni nastaviti saradnju u koaliciji sa SNS-om, naravno, ako to bude njihova odluka na svim razinama“, rekao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...