NEŠIĆ SE OKOMIO NA SCHMIDTA, A IMA I NOVU TEORIJU O RIJECI DRINI: "Ona nije granica"

Schmidt je zatražio od visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josepa Borrella da izvrši pritisak iz Brisela na Beograd i Podgoricu, kako funkcioneri Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju neustavnog “dana RS”

  • Politika

  • 23. Dec. 2023  23. Dec. 2023

  • 5

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da “Christian Schmidt ima demokratsko i lično pravo da se bavi praznicima u Bavarskoj, ali da RS neće određivati šta će i kako slaviti, niti koga će u goste zvati”.

Ocijenivši da se Schmidt “ponaša kao ljubomorno dijete koje nije pozvano na rođendansku proslavu i ubjeđuje druge po školi da ne idu na nju”, Nešić je konstatovao da “Schmidt pozivom Brisela da izvrši pritisak kako zvaničnici Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju ‘dana RS’, ispunjava želje bošnjačke političke elite”.

"RS i Srbija nikada neće okrenuti leđa jedna drugoj. Drina nije granica, nego kičma srpskog naroda", rekao je Nešić Srni.

On je poručio da neustavni “Dan RS” nije uperen ni protiv koga, već “dan kada se obilježava odluka Srba da žive svoji na svome u BiH koja nikome ne pripada u potpunosti, nego je dijele Bošnjaci, Srbi i Hrvati podjednako”.

"Mi 9. januara slavimo svoju kuću i tog dana pravilno identifikujemo sve nasilnike koji nam na kuću nasrću i od kojih nam se valja braniti", zaključio je Nešić, koji je i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Schmidt je zatražio od visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Josepa Borrella da izvrši pritisak iz Brisela na Beograd i Podgoricu, kako funkcioneri Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju takozvanog “dana RS”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...