IZ MUP-a KS ZA "SLOBODNU BOSNU": U novogodišnjoj noći zabilježeno pet incidenata, dernečilo se do tri sata

"U novogodišnjoj noći sve je proteklo kako treba".

  • Hronika

  • 01. Jan. 2024  01. Jan. 2024

  • 0

"U novogodišnjoj noći sve je proteklo kako treba", potvrdili su za "Slobodnu Bosnu" iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dodali su kako je noć bila uglavnom mirna, no da su policijski službenici evidentirali pet incidenata, odnosno prekršaja javnog reda i mira.

Kako je navela glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić, od 18 sati 31.12.2023. godine do 06 sati 01.01.2024. godine, na području Kantona Sarajevo, evidentirano je pet narušavanja javnog reda i mira.

"Na manifestaciji javnog dočeka Nove 2024. godine ispred Vječne vatre bilo je oko 30.000 posjetilaca. Skup je završen u 3.00h, a saobraćaj na toj dionici pušten u 3.30h", dodala je Novalić.

Podsjećamo, javni doček Nove godine u Sarajevu je održan ispred Vječne vatre, gdje su publiku zabavljali Laka i Lela, te kultni bendovi Bombaj štampa, Zabranjeno pušenje i Crvena jabuka.

Također, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo su preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja u nedjelju 31. decembra izvijestili o brojnim zabilježenim prekršajnim nalozima i kaznama. 

Naime, iz MUP-a KS saopćeno je da su uručena 132 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje policajci su upozorili 20 vozača.

Iz saobraćaja su isključena 23 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, a tri vozača su kažnjena zbog upravljanja motornim vozilima za vrijeme trajanja zabrane.

Jedno vozilo je zabilježeno kao neregistrovano i time je isključeno iz saobraćaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...