CURE DETALJI DRAME U DRŽAVNOM ZATVORU U VOJKOVIĆIMA: „Debevcu je već pozlilo. Ne drži se baš najbolje u pritvoru; Za razliku od njega, Osmica je…“

Ne drži se baš najbolje u pritvoru.

  • Mini market

  • 06. Jan. 2024  06. Jan. 2024

  • 0

Milorada Dodika tretiram odeđeno, ne tako kratko, vrijeme, kao prošlost na političkoj sceni BiH. Istina, biće on tu još kraći period, pokušavaće raznoraznim suludim potezima da se održi ne bi li kako uspio bilo šta istrgovati za sebe, ali ne bih rekao da mu baš najbolje ide; Preciznije - ne bih rekao da mu bilo kakva trgovina uopšte ide, piše novinar Slobodan Vasković.

-Bolje mu je, svojevremeno, išlo sa paprikama “ajvarušama” (davno bješe), nego sa svim “zakonima”, pa i najnovijim pajaczahvatom- entitetskim izbornim zakonom, koji, kako on smatra, vodi, uz ranije donešene, ka njegovom cilju - nezavisnosti RS u okviru Dejtonskog sporazuma. Koji je neostvariv.

Da li će se Dodik usuditi da proglasi “nezavisnost”, kako tvrdi, ili neće, samo on zna; Ali šta god učinio po tom pitanju, ostaje činjenica da je on već prošlost na političkoj sceni BiH.

Beskičmenjaci kojima je okružen uzalud se nadaju čudu; Kao i sam Dodik. Čuda ne postoje i toliko o Dodiku za danas. 

Što se tiče njegovih tvrdnji o proglašenju nezavisnosti, trebao bi malo bolje da izuči geografiju. Ide uskoro novo sudsko ročište; Biće vrlo zanimljivo kako će se ponašati u vezi sa tim, a i zanimljivo je, svakako, u kolikoj mjeri bježi od suđenja. 

Taj “hrabri” primitivac, koji u sopstvenoj nemoći jedino uspijeva da ponavlja psovke. Iz minute u minutu, pa sve više liči na preskupe softvere entitetskih institucija koji padaju kao snoplje; Jedan za drugim. Koliko su šuplji bili i ne čudi.

Još riječ dvije o Dodiku - teško ga je pogodilo hapšenje i pritvaranje Ranka Debeveca, suspendovanog predsjednika Suda BiH, iako je tu tegobu pokušao nevješto da sakrije. Biće tek tekstova o toj vrlo vrlo zanimljivoj temi.

Saznajem da je, nakon pada Debeveca, vidno zabrinut penzionisani sudija Dragomir Vukoje.

Vukoje je, prije penzije, bio sudija Suda BiH, a sa Debevecom je imao vrlo plodnu saradnju. Toliko plodnu da mu pozli kada pomisli na nju.

Debevecu je već pozlilo. Ne drži se baš najbolje u pritvoru. Od 300.000 razloga koji ga vežu sa Vukojem, pa nadalje - do prisluškivanja redom.

Za razliku od njega Osman Mehmedagić Osmica, bivši šef OSA BiH, koji je uhapšen zajedno sa Debevecom, drži se odlično. 

Međutim, njegovi potčinjeni, poput Ibre Bešlije, suspendovanog visokog funkcionera FUP-a, u teškom su strahu. Kada će doći po njih.

Bešlija je baš pretjerao.

Dok je bio na poziciji u FUP-u, a direktor FUP-a Ensad Korman (sada je u Graničnoj policiji, zamjenik direktora), saznao je da se pominje u određenom broju kripti, Sky aplikacija kriminalaca.

Korman mu je dozvolio, bez ikakvog naloga, da ode u ambasadu i zatraži da mu se dostave te kripte, kako bi, navodno, pomogao u radu.

Prevodilac je bila Sabina Tahirović, jer Bešliji ne ide baš najbolje francuski.

Sabina je imala šta čuti i prevesti - Bešliji su njegovi sagovornici saopštili da je upravo on u tim kriptama jedan od glavnih “junaka”.

Tahirovićeva je sve prenijela Kormanu, sigurno se sjeća.

Bešlija i dalje čeka svoj red. I uči francuski. Tahirovićeva više nije dostupna za njega, zaključio je Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...