IZNENAĐENJE NA IZBORIMA IZAZVAO HAOS U SRBIJI: Kontroverzni doktor Nestorović slao žene u centar pandemije, a sada priželjkuje napad na Kosovo, spominje Hrvate i Dodika…

Nestorović je nedavno gostujući u emisiji na kanalu Balkan info, a koja je emitirana 20. januara, naglasio da Srbija ima snage da osvoji Kosovo.

  • Regija

  • 23. Jan. 2024  23. Jan. 2024

  • 7

Kontroverzni doktor i nosilac liste "MI-GLas iz naroda" Branimir Nestorović rekao je nedavno da bi Srbija trebalo da se priprema za napad na Kosovo i za rat.

Nestorović je nedavno gostujući u emisiji na kanalu Balkan info, a koja je emitirana 20. januara, naglasio da Srbija ima snage da osvoji Kosovo.

„Ne znaju šta će. Niko živi ne zna koliko ih je otišlo u ovih 15 dana. Samo 83.000 ljudi sa Kosova je otišlo avionima, juče su mi bili pacijenti iz Gračanice, kažu red na granici je bio od Podujeva do Merdara. Kaže ministar njihov otišli su na zimovanje i izlete. Kosovo je neodrživa priča, sa stanovišta gubitka rata u Ukrajini i na Kosovu. Mi trenutno nemamo snage da ga osvojimo trenutno, a oni sa par hiljada vojnika mogu trenutno da nam učine da to bude nemoguće da ga osvojimo“, rekao je

Osim toga, poručio je da bi bilo besmisleno da se napadne Kosovo, ali da treba da se spremamo za to.

„Mi imamo vojsku, preko 100.000 vojnika koji su bili u vojsci, koji su obučeni da ratuju, koji bi sa zadovoljstvom učestvovali u oslobađanju Kosova. VJerovatno bi njihov motivacioni faktor bili prisustvo francuskog ili hrvatskog kontigenta… Zna se kako se sprema za rat: prevodiš privredu na ratnu, ne dozvoliš da ti hakeri blokiraju EPS, spremaš rezervne hrane…“, naveo je između ostalog Nestorović.

Slobodna Bosna“ izdvojila je neke od njegovih objava na Twitteru:

-Da li biste se prijavili dobrovoljno za misiju oslobođenja Kosova i Metohije?

-To je oslobođenje svete srpske zemlje koju bi vi sa Nova S dali za šaku američkih dolara. Srpski narod nikada neće odustati od vraćanja Kosova i Metohije.

-Sada napadati Kosovo bi bilo besmisleno, ali bi trebalo da se spremamo za to. MI smo i ranije iznosili tu ideju.

-MI imamo vojsku, preko 100.000 i nešto hiljada vojnika koji su učestvovali u vojsci, demobilisali se, rezervisti, ratni vojni invalidi i drugi koji bi rado ,izuzetno sa zadovoljstvo učestvovali u oslobađanju Kosova. Hrvatski kontingent na Kosovu bi bio veći motivacioni faktor za oslobađanje Kosova.

-Mi moramo da se spremamo za rat, kao što su se Rusi spremali za rat. Treba da skupljamo novac i prevodimo privredu na ratnu privredu, da pravimo rezerve hrane, internet pravimo nezavisnim od udara.

U jednoj objavi Nestorović spominje i predsjednika entiteta Republike Srpska Milorada Dodika.

-Dok god se državni službenici pravdaju Amerikancima i Britancima, Srbija će biti kolonija, poručio je doktor Nestorović poznat po tvrdnjama da koronavirus nije opasan, te je govorio kako žene iz Srbije mogu slobodno ići u centar pandemije govoreći da to nije ništa.

Protiv Nestorovića je sredinom 2020. etičkom odboru Ljekarske komore Srbije podnesen i zahtjev da ga se zamjeni u Kriznom stožeru za suzbijanje koronavirusa jer je, kako je navedeno, "svojim javnim nastupima narušava ugled i nanosi štetu ljekarskoj profesiji, kao i zdravstvu u cjelini".

Kraj pandemije najavljivao je već iste godine govoreći kako se sve vraća u normalu, pa tako i "ubistva, kao u dobra stara vremena". Iz Kriznog štaba krajem 2020. istupio je sam, a onda ubrzo na Facebooku objavio snimku u kojoj otvoreno ismijava svoje bivše kolege i suradnike iz štaba.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...