"NASTAVIT ĆEMO PRATITI...": Erdogan pozdravio odluku o privremenim mjerama Međunarodnog suda pravde o Izraelu

Erdogan je također poručio da će Turska nastavit raditi svom snagom i stajati uz palestinsku braću u naporima za uspostavu prekida vatre i osiguranja puta ka trajnom miru.

  • Svijet

  • 26. Jan. 2024  

  • 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozdravio je današnju odluku o privremenim mjerama Međunarodnog suda pravde (ICJ) o slučaju genocida protiv Izraela, opisujući donijete privremene mjere kao “vrijedne“,

“Ovo je važna odluka Međunarodnog suda pravde o privremenim mjerama u vezi s nehumanim napadima Izraela na Gazu i pozdravljam je“, poručio je Erdogan u objavi na društvenoj mreži X.

Erdogan je također poručio da će Turska nastavit raditi svom snagom i stajati uz palestinsku braću u naporima za uspostavu prekida vatre i osiguranja puta ka trajnom miru.

“Nastavit ćemo pratiti proces kako bismo osigurali da ratni zločini počinjeni nad nedužnim palestinskim civilima ne prođu nekažnjeno“, naveo je Erdogan.

Njegov komentar uslijedio je nakon što je ICJ naredio Izraelu da “preduzme sve mjere koje su u njegovoj moći“ kako bi spriječio dalje krvoproliće u Gazi u skladu sa obavezama iz Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida. Sud je također pozvao na hitno oslobađanje svih talaca.

“Nadamo se da će ova odluka, koja je obavezujuća za zemlje potpisnice Konvencije o genocidu, dovesti do okončanja neselektivnih napada Izraela na žene, djecu i starce“, naveo je Erdogan, prenosi Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...