SIN RATNOG ZLOČINCA ČVRSTO STAO UZ VOŽDA IZ LAKTAŠA: „Oni žele da se otarase Milorada Dodika, jer je…“

-To što je ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao predsjednika Srpske Ordenom Aleksandra Nevskog, veoma je značajan signal Moskve, kazao je on.

  • Mini market

  • 26. Feb. 2024  26. Feb. 2024

  • 1

Darko Mladić, sin ratnog zločinca Ratka Mladića, kazao je da je Republika Srpska "okružena neprijateljskim NATO blokom koji pokušava bukvalno da je zadavi" i da je „podrška Rusije neprocjenjiva za RS“.

-To što je ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao predsjednika Srpske Ordenom Aleksandra Nevskog, veoma je značajan signal Moskve, kazao je on.

"Veoma cijenimo doprinos Ruske Federacije zaštiti naših interesa u UN", rekao je Darko Mladić, koji u Moskvi na drugom kongresu Međunarodnog pokreta rusofila.

Šokantnan je istup Mladića juniora i kada je u pitanju ruska agresija na Ukrajinu.

Naime, on je rekao da želi da Rusija završi procese koje je započela, „jer struktura budućeg pravednog svjetskog poretka, u kome se moraju poštovati interesi ne samo velikih, već i malih država, zavisi od rezultata djelovanja Moskve“.

"Sada smo svjedoci da je proces širenja NATO-a stao. To se ogleda ne samo u događajima u Ukrajini, već širom svijeta - krizni fenomeni rastu u različitim regionima", rekao je sin ratnog zločinca.

Govorio je o navodnim nastojanjima Zapada da preko Suda BiH pokuša da zabrani Miloradu Dodiku bavljenje politikom.

"Zato zapadnjaci žele da ga se otarase. U tom kontekstu, rukovodstvo Republike Srpske nastoji da održi mir u BiH i osigura pravo naroda da bez naloga Zapada biraju svoje predstavnike u organe vlasti", rekao je Mladić junior.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...