ON SE TERETI DA JE UBIO DANKU ILIĆ: Ovako izgleda imanje osumnjičenog Dejana, koje je policija pretražila u selu Zlot (FOTO)

Po izgledu kuće i dvorišta deluje da u njoj dugo niko ne živi

  • Hronika

  • 06. Apr. 2024  

  • 0

Policija je u poslijepodnevnim satima pretražila drugu kuću Dejana D, koji se sumnjiči za ubistvo male Danke Ilić.

U pitanju je stara trošna kuća njegovih roditelja, koja se nalazi na drugom kraju sela Zlot.

Policija je bagerima kopala u dvorištu, dok su policajci sa svjedocima pretraživali teren.

U kolima je svo vrijeme bila i Dejanova majka, koja je vjerovatno policiju dovela do kuće.

Po izgledu kuće i dvorišta djeluje da u njoj dugo niko ne živi.

Mnogi dijelovi kuće su oronuli, piše Telegraf.rs.

Policija je detaljno pretražila kuću i imanje, a s obzirom na to da ništa nisu pronašli, onu su posle nekog vremena otišli.

Podsetimo, iz kuće Dejana D. (50), koji se sumnjiči za ubistvo Danke Ilić (2), policija je ranije danas iznela nekoliko papirnih kesa, u kojima su, kako se veruje potencijalni dokazi za slučaj koji je uznemirio čitav Balkan.

Od ranih jutarnjih sati policija je bila ispred kuće, a potom je stigla i cisterna, koja je tokom dana ušla u dvorište da isušuje septičku jamu.

Mala Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom Polju iz dvorišta kuće gdje je došla nakratko sa majkom i bratom. Deset dana se vjerovalo da je djevojčica nestala, a onda se u četvrtak, 4. aprila saznalo da je dijete ustvari ubijeno nekoliko minuta nakon što ju je majka posljednji put vidjela.

Dijete je, kako se vjeruje, pregaženo nedaleko od dvorišta iz kojeg je izašla, a osumnjičeni Dejan D. i Srđan J. su dijete potom ugurali u vozilo, udavili je i bacili njeno tijelo. Iako se u prvi mah vjerovalo da je tijelo bačeno na obližnju deponiju, postoji sumnja da je jedan od osumnjiečnih dva dana kasnije došao po tijelo i odnio ga na nepoznatu lokaciju.

Policija je odredila zadržavanja bratu i ocu Dejana D., koji se sumnjiče da su mu pomogli da tijelo prebaci na drugu lokaciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...