AKTUELNI MINISTAR ZDRAVSTVA FEDERACIJE BiH NA VISOKIM STRANAČKIM DUŽNOSTIMA: Nediljko Rimac izabran za predsjednika Glavnog odbora HDZ 1990

Za predsjednika Glavnog odbora izabran je dosadašnji predsjednik Nediljko Rimac, ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, dok su za zamjenike izabrani Marija-Silva Vidović iz Travnika, te Igor Balukčić iz Teslića.

  • Politika

  • 06. Apr. 2024  

  • 1

Danas su u Mostaru održane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora HDZ-a 1990. Na sjednicama je razmatrana aktuelna politička situacija i aktivnosti vezane za nadolazeće izbore.

Za predsjednika Glavnog odbora izabran je dosadašnji predsjednik Nediljko Rimac, ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, dok su za zamjenike izabrani Marija-Silva Vidović iz Travnika, te Igor Balukčić iz Teslića.

Glavni odbor je primio k znanju informaciju o provedenim stranačkim aktivnostima, kao i međustranačkim sastancima provedenim u proteklom periodu.

Pozdravljena je odluka Evropskog vijeća o otvaranju pregovora s Evropskom unijom, te je naglašeno da je pristupanje Evropskoj uniji strateški interes Bosne i Hercegovine, a ne dnevno politička aktivnost, prenosi Klix.

Zaduženo je rukovodstvo HDZ 1990 da izradi analizu i procjenu mogućnosti djelovanja HDZ-a 1990 na razini Federacije BiH, a predsjedniku je dan zadatak da zajedno s partnerima razmotri poziciju u HNS-u, te o zajedničkom prijedlogu predsjednika svih partnerskih stranaka izvijesti Glavni odbor na narednom zasjedanju.

Članovi Glavnog odbora informirani su o donesenim izmjenama Izbornog zakona BiH, kao i promjenama donesenim od strane CIK-a vezanim za implementaciju promjena, te je zaključeno da svoj rad sve stranačke organizacije moraju prilagoditi novonastalim okolnostima i tako djelovati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...