KARIĆ IZDEJSTVOVALA: Najveći sarajevski maraton neće finansirati Amir Gross Kabiri koji joj je ranije prijetio

Nakon reakcije gradonačelnice Karić prekinuta je saradnja organizatora sarajevskog maratona sa Abraham grupom, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajeva

  • Vijesti

  • 08. Apr. 2024  

  • 6

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na društvenim mrežama u nedjelju navečer, a u objavi je pozvala udruženje "Dečki u plavom" da otkaže saradnju sa MTA Abraham Grupom Amira Gross Kabirija za predstojeći Sarajevo Marathon koji će se održati 12. maja.

"Udruženje je imalo podršku i Grada Sarajeva, a i moj muž i ja smo rado sudjelovali u trkama koje su organizirali. Nakon prijetnji i strahote koju je moja porodica preživjela zbog gospodina Kabirija, a sve zbog iskrene podrške palestinskom narodu, osjećam potrebu da pozovem udruženje Dečki u plavom da oficijelnog partnera potraži negdje drugo, a nas sve da im u tome pomognemo.

Ne smijemo dozvoliti da nam bilo ko dostojanstvo kupuje novcem! Dostojanstvo nema cijenu i nije na prodaju!

Maraton se inače sufinansira učešćem kantona, grada, općina, turističke zajednice i mnogih drugih sponzora i sigurna sam da zajedno sa našim društveno odgovornim kompanijama možemo zajednički iznijeti ovaj projekat bez sponzora kakav je MTA Abraham Grupa, u suprotnom, ja ću učiniti ono što je do mene - hitno pokrenuti preispitivanje korištenja imena Grada Sarajeva i novčane podrške koju Grad izdvaja", navela je Karić.

Nakon reakcije gradonačelnice Karić prekinuta je saradnja organizatora sarajevskog maratona sa Abraham grupom, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajeva

Gradonačelnica Sarajeva svoj prvi sastanak jutros u Vijećnici održala je sa timom udruženja "Dečki u plavom."

"Dostojanstvo nema cijenu i momci su to pokazali", poručila je Karić.

"Zato svi 12. maja idemo trčati najveći do sada najveći sarajevski maraton", poručila je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...