Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
"Nikad ne bacam ostatke hrane. Kad ne znam šta bih drugo s njima, napravim svoju 'supu iz frižidera' u kojoj iskoristim sve što pronađem, od uvele salate, komada mrkve i luka... Skuham to s malo pilećeg temeljca i dobijem izvrsnu supu".
Gastro
11. Apr. 2024 11. Apr. 2024
0
Jacques Pepin, 88-godišnji legendarni francuski chef s američkom adresom, autor je više od 30 kuharica u kojima se ne razmeće visokom kuhinjom već donosi praktične recepte primjenjive u svakodnevnom životu, piše Miss gastro.
Tako je i s njegovom najnovijom kuharicom u kojoj dijeli svoje znanje o tome kako kod kuće kuhati ekonomično, posebno u ovim skupim vremenima. Njegov glavni savjet je kupovanje sezonskih namirnica jer su one na vrhuncu sezone najpristupačnije, najukusnije i najhranjivije. Također, savjetuje korištenje jeftinijih komada mesa, te korištenje ostataka mesa i povrća za izradu temeljaca, supa i umaka.
O korištenju ostataka hrane mnogo je pričao tokom promocije knjige te otkrio kako baš nikada ne baca ostatke, da svaki put izmisli način kako ih iskoristiti.
"Ja nikad ne bacam ostatke hrane. Kad ne znam šta bih drugo s njima, napravim svoju 'supu iz frižidera' u kojoj iskoristim sve što pronađem, od uvele salate, komada mrkve i luka... Skuham to s malo pilećeg temeljca i dobijem izvrsnu supu", otkriva slavni chef.
Chef Pepin otkriva i kako iskoristiti stari hljeb. Njegova slana palačinka od starog hljeba posve je novo, zanimljivo jelo koje ćete dobiti uz samo nekoliko osnovnih namirnica.
"Kada imam starog hljeba, a to je često, narežem ga na komadiće i namočim ih u mlijeku kako bi omekšao. Dodam jaje, svježe začinsko bilje koje mi je u tom trenutku dostupno, malo luka i češnjaka. Dobijenu smjesu ispržim u tavici i dobijem predivnu slanu palačinku koja je jeftina i ukusna. Najčešće ju poslužim s malo kiselog vrhnja ili nekim drugim dodatkom. Zapamtite, važno je iskoristiti ostatke hrane", poručio je chef.
Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
Društvo
I LJILJANI U PARIZU: Tokom ceremonije otvaranja OI u Parizu, prikazan tim BiH iz 1992. godine
Prije 5h0
Vijesti
OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU: Francuzi priredili pravi spektakl pa na kraju iznenadili čitav svijet (FOTO, VIDEO)
Prije 5h0
Mini market
PREPOZNAJTE LI ČOVJEKA U KABANICI: U Parizu će navijati za Srbiju (FOTO)
Prije 5h1
Gastro
GOTOVO ZA 15 MINUTA: Ovaj recept za uštipke vam je dobro došao kada vam treba brzinski obrok
24. Jul. 20240
Gastro
KULINARSKI TRIK - HIT NA INTERNETU: Pogledajte kako od jedne litra mlijeka napraviti više od kilogram sira… (VIDEO)
24. Jul. 20240
Gastro
DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE: Pet sastojaka sa kojima nema greške
Prije 16h0
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Jul. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.