MILIONSKA AKVIZICIJA: Kompanija iz Hrvatske kupila firmu iz Bosne i Hercegovine, postaju jedan od lidera na tržištu...

Inače, transakcija za Stahlgruber trgovina d.o.o. Ljubljana (Slovenija) je u potpunosti završena, dok izvršenje transakcije ostaje predmet odobrenja nadležnih tijela.

  • Ekonomija

  • 17. Apr. 2024  

  • 0

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH – firmu SIM Impex Banja Luka.

Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija – Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe.

SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme i kozmetike za putnička i laka komercijalna vozila na tržištu BiH. Kroz veleprodaju i maloprodaju, kupcima je na raspolaganju preko 1, 5 miliona artikala za više od 40 marki automobila sa besplatnom dostavom u roku 24 sata. Imaju mrežu od 30 poslovnih jedinica širom Bosne i Hercegovine.

Vlasnik SIM Impexa do sada je bila firma Rhiag-Inter Auto Parts Italija. SIM Impex je u 2022. godini imao prihode od skoro 40 miliona KM.

CIAK Grupa posluje u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji. S više od 150 prodajnih mjesta u Hrvatskoj i okolici vodeći su distributer autodijelova i dodatne opreme.

Sa novom akvizicijom SIM Impexa, ova grupacija će postati jedan od lidera na tržištu Bosne i Hercegovine.

Inače, transakcija za Stahlgruber trgovina d.o.o. Ljubljana (Slovenija) je u potpunosti završena, dok izvršenje transakcije za firmu SIM Impex d.o.o. Banja Luka ostaje predmet odobrenja nadležnih tijela.

Stoga, s obzirom na neovisnost vanjskih institucija, sve daljnje obavijesti za SIM Impex d.o.o. Banja Luka će biti pravovremeno objavljene po odlukama nadležnih vanjskih institucija.

Trenutak zvaničnog preuzimanja SiM Impexa od strane CIAK-a očekuje se u narednih šest mjeseci, nakon što ovaj proces prođe neophodne procedure.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...