OGLASILO SE TUŽITELJSTVO: Novi detalji horora u Gradačcu, danas će biti obavljene...

Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji u Kantonalnom tužilaštvu navode da nisu u mogućnosti saopćiti više informacija o ovim događajima.

  • Vijesti

  • 09. Maj 2024  09. Maj 2024

  • 1

U naselju Vida 2 u Gradačcu sinoć oko 19 sati pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović (63) sa povredama u predjelu glave, potvrđeno je za Fenu u Kantonalnom tužilaštvu TK.  

Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka, a pronađena je i sjekira. 

- Jučer u jutranjim satima je također pronađeno beživotno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem. Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo - navode u Kantonalnom tužilaštvu TK. 

Naglašavaju da će danas biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se, kako navode, brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo. 

Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji u Kantonalnom tužilaštvu navode da nisu u mogućnosti saopćiti više informacija o ovim događajima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...