Društvo
VAŽAN DOPRINOS MEDICINI: Doktorat na Linköping univerzitetu u Švedskoj Aide Selimović-Pašić otkriva nove mogućnosti liječenja leukemije
Prije 6 min0
(...) kod punjenja glavice crnog luka.
Gastro
30. Okt. 2024 30. Okt. 2024
0
Tradicionalna jela uvijek su najbolji izbor, posebno tokom hladnih dana.
Ako želite da iznenadite svoje ukućane, onda im napravite sogan dolmu.
Ovo jelo nije zahtjevno, samo je potrebno uložiti malo ljubavi i truda.
Sastojci:
6 većih glavica crnog luka
300 gr miješanog faširanog mesa
100 gr riže
2 čehna bijelog luka
2 kašičice sitno sjeckanog peršuna
maslinovo ulje
500 ml povrtnog temeljca
1 kašika sosa od paradajza
so i biber
Priprema:
1. U dublju šerpu uspite vodu da se kuha. Za to vrijeme, ogulite glavice crnog luka, pa kad voda provri, ubacite cijele glavice da se kuhaju najviše do 10 minuta, sve dok ne omekšaju.
2. Poslije tog vremena, izvadite glavice, i ostavite sa strane da se ohlade.
3. U međuvremenu, na maslinovom ulju propržite sitno sjeckan bijeli luk.
4. U većoj zdjeli pomiješajte faširano meso, rižu, proprženi bijeli luk, sos od paradajza, suhi peršun, so i biber pa dobro promiješajte.
5. Budite vrlo pažljivi kada budete punili glavicu crnog luka.
6. U vatrostalnu posudu sipajte malo ulja pa poredajte punjeni luk.
7. Prelijte povrtnim temeljcem sve do vrha, odnosno nivoa luka.
8. Poklopite i kuhajte na srednjoj temperaturi oko 30 ili 40 minuta, sve dok riža u jelu ne bude gotova.
Prijatno!:)
Društvo
VAŽAN DOPRINOS MEDICINI: Doktorat na Linköping univerzitetu u Švedskoj Aide Selimović-Pašić otkriva nove mogućnosti liječenja leukemije
Prije 6 min0
Jeste li znali
ONO ŠTO JE NAPISAO O NJOJ IZNENADILO JE MNOGE: Titova supruga rodila mu je sina koji je i danas živ
Prije 13 min0
Društvo
SISTEM TEŠKO OBOLIO: Zašto se ZZO KS plaši priče o bolovanjima i koga krije?
Prije 14 min0
Hronika
"IZOPAĆENI" MUŠKARAC SILOVAO LJEKARKU 40 MINUTA: Tokom saslušanja mastrubirao
Prije 14 min0
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač i oduševite ukućane...
09. Nov. 20250
Gastro
IDEALNO KAD SMO SVI NA OKUPU: Jeftina i ukusna pita zadovoljit će i najizbirljivije...
08. Nov. 20250
Gastro
HRSKAVA TEKSTURA I PRIMAMLJIV IZGLED: Superbrza pita koju možemo napraviti još večeras - ne traži nikakvo iskustvo
Prije 5h0
Gastro
GORDON RAMSAY O POPULARNOM TRENDU: "Nema šanse da ćemo to uvesti kako biste se do 22:30 osjećali manje kao debeli..."
Prije 11h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.