Evropa
ITALIJA SE SPREMNA NA VAŽNU ODLUKU: Gradit će most do Sicilije?
Prije 15 min0
Na 1 kg brašna se dodaje cijela kocka kvasca (tj. 42 g), koji je neophodno da razmutite u toploj vodi ili mlijeku. Dodaje se i šećer, pa ga ostavite da se aktivira nekih 10 minuta.
Gastro
23. Feb. 2025 23. Feb. 2025
0
Ako imate dobar recept, sve što treba da uradite jeste da ispratite količinu sastojaka.
Morate da ih dodajete tačno kako je navedeno u receptu, ali također moraju da budu sobne temperature, sem onih koji treba da budu vrući.
Postoje dva sastojka koji će svakako pomoći da vaše tijesto uvijek ispadne savršeno, a to su jogurt i sirće. Jogurt će pomoći da proizvodi od tijesta budu mekani, a sirće će pomoći da tijesto brže nadođe.
Da li ste znali koliko kvasca treba da dodate u tijesto? Količina kvasca zavisi od toga da li koristite suhi ili svjež, ali i količine brašna koju ćete upotrijebiti, a mnoge domaćice koje su početnice to nisu znale.
Na 1 kg brašna se dodaje cijela kocka kvasca (tj. 42 g), koji je neophodno da razmutite u toploj vodi ili mlijeku. Dodaje se i šećer, pa ga ostavite da se aktivira nekih 10 minuta.
U slučaju da nemate svjež kvasac, možete koristiti i suhi, a u tom slučaju na 1 kg brašna se stavlja oko 20 g suhog kvasca ili dvije kesice, prenosi Borba.
Evropa
ITALIJA SE SPREMNA NA VAŽNU ODLUKU: Gradit će most do Sicilije?
Prije 15 min0
Sex i grad
UMJESTO KAFE: Zašto biste trebali prakticirati jutarnji seks?
Prije 22 min0
Jeste li znali
NOVO OTKRIĆE NAUČNIKA SVE ĆE UZDRMATI: Trebala je biti zdravija opcija, ali još je ŠTETNIJA
Prije 35 min0
Sport
SKANDALOZNO PONAŠANJE: Bh. i crnogorski reprezentativac pjevali himnu Srbije u Rusiji
Prije 37 min0
Gastro
NAPRAVITE PAPRIKE PUNJENE PURETINOM: Podesite vatru tako da umak lagano krčka, poklopite i kuhajte dok...
28. Jun. 20250
Gastro
DUH NAPULJA U VAŠOJ KUHINJI: Recept za originalnu pizzu Napoletanu, jednostavno i neodoljivo!
27. Jun. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI MEDITERANA: Za doručak napravite grčke lepinje i oduševite ukućane...
27. Jun. 20250
Gastro
DOBRA, STARA, PREUKUSNA, JEFTINA I S TRI LOVOROVA LISTA: Napravite još ovo popodne čorbu od...
Prije 23h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.