Hronika
PROŠLO JE SEDAM DANA: Tužilaštvo još ne zna uzrok požara na vozilu Vukanovića
Prije 13 min0
Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput telećih rebara. Tokom sporog kuhanja oni omekšaju i postaju puni okusa.
Gastro
11. Apr. 2025
0
Dinstanje mesa zahtijeva strpljenje i tačne korake kako bi rezultat bio mekan, sočan i ukusan.
Česta greška je dodavanje previše tekućine na početku, zbog čega meso izgubi teksturu i aromu.Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput telećih rebara. Tokom sporog kuhanja oni omekšaju i postaju puni okusa.
Koristite lonac s debelim dnom radi ravnomjerne raspodjele toplote. Prvi korak je zapržiti meso na visokoj temperaturi – to pomaže da zadrži prirodne sokove.
Zatim se dodaje mala količina vode ili temeljca. Važno je da meso ne pliva, jer se dinstanje razlikuje od klasičnog kuhanja. Poklopac omogućava pari da kruži i dodatno omekšava meso.
Uz pravi pristup, dobit ćete jelo koje se topi u ustima i oduševljava bogatim ukusom.
Hronika
PROŠLO JE SEDAM DANA: Tužilaštvo još ne zna uzrok požara na vozilu Vukanovića
Prije 13 min0
Šareni svijet
DRAMA NAD SREDOZEMLJEM: Avion pun putnika kružio iznad aerodroma skoro 20 minuta, a sve zbog...
Prije 13 min0
Svijet
AMERIČKI SENATOR BERNIE SANDERS, OTVORENO: "Izrael čini genocid nad palestinskim narodom!"
Prije 21 min0
Evropa
PROCURILE INFORMACIJE: Velika Britanija bi vrlo skoro trebala priznati Palestinu
Prije 22 min0
Gastro
JESENSKI DRAGULJ - KUKURUZ: Snižava holesterol, pomaže probavi, mozgu i želucu, a najzdraviji je kada se priprema na jedan način...
16. Sep. 20250
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo domaće klepe prema tradicionalnoj recepturi, nema im ravnih (VIDEO)
16. Sep. 20250
Gastro
U SPOJU LOŠE REAGUJU I STVARAJU NEŽELJENE EFEKTE: Ove namirnice nikad ne jedite zajedno
15. Sep. 20250
Gastro
AKO NEMATE VREMENA ZA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA; OVO UVIJEK "PALI": Napravite zapečeni punjeni krompir
16. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.