Regija
EKSKLUZIVNE INFORMACIJE REUTERSA: Tanker s naftom za Naftnu industriju Srbije stigao u Omišalj, ZAUSTAVLJEN JE!
Prije 27 min0
Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput telećih rebara. Tokom sporog kuhanja oni omekšaju i postaju puni okusa.
Gastro
11. Apr. 2025
0
Dinstanje mesa zahtijeva strpljenje i tačne korake kako bi rezultat bio mekan, sočan i ukusan.
Česta greška je dodavanje previše tekućine na početku, zbog čega meso izgubi teksturu i aromu.Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput telećih rebara. Tokom sporog kuhanja oni omekšaju i postaju puni okusa.
Koristite lonac s debelim dnom radi ravnomjerne raspodjele toplote. Prvi korak je zapržiti meso na visokoj temperaturi – to pomaže da zadrži prirodne sokove.
Zatim se dodaje mala količina vode ili temeljca. Važno je da meso ne pliva, jer se dinstanje razlikuje od klasičnog kuhanja. Poklopac omogućava pari da kruži i dodatno omekšava meso.
Uz pravi pristup, dobit ćete jelo koje se topi u ustima i oduševljava bogatim ukusom.
Regija
EKSKLUZIVNE INFORMACIJE REUTERSA: Tanker s naftom za Naftnu industriju Srbije stigao u Omišalj, ZAUSTAVLJEN JE!
Prije 27 min0
Politika
LUKA PETROVIĆ BI DA DIJELI LEKCIJE: Evo šta je po njemu uzrok svih političkih kriza u BiH
Prije 29 min0
Evropa
SLOVAČKI PREMIJER ROBERT FICO ZAUZEO ČVRST STAV: Slovačka NEĆE finansirati vojnu pomoć Ukrajini!
Prije 37 min0
Ekonomija
TUNEL KOJI ŽIVOT ZNAČI: Sve bliže početak gradnje najskupljeg projekta u BiH
Prije 40 min0
Gastro
NAPRAVITE "KALTER HUND": Za ovaj njemački klasik ne trebaju vam ni mikser ni rerna, a svi koji ga probaju pitat će...
24. Okt. 20250
Gastro
TAKO SU SE SLADILI NAŠI STARI: Na brzinu napravite desert o kojem ukućani dugo pričati...
25. Okt. 20250
Gastro
NA NAŠ NAČIN: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
24. Okt. 20250
Gastro
VAŽNO JE DA HRSKA: Recept za domaći kruh pravi je hit na internetu, otkrijte i zašto… (VIDEO)
Prije 13h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.