Gastro
ČUDO OD SAMO TRI SASTOJKA: Napravite čokoladne kuglice prema njemačkoj recepturi i oduševite ukućane (VIDEO)
01. Jun. 20210
Neodoljive u svakom zalogaju.
Gastro
18. Apr. 2025
0
Bilo da je riječ o praznicima, posebnim prilikama ili jednostavno želji za nečim slatkim – profiteroli su uvijek pravi izbor. Neodoljivo tijesto, bogata krema i sjajna čokoladna glazura čine ih neodoljivima u svakom zalogaju.
Sastojci:
Tijesto:
100 g maslaca
150 g glatkog brašna
4 jaja
250 ml mlijeka
prstohvat soli
Priprema:
Zakuhajte mlijeko sa solju i dodajte maslac. Kada se otopi, dodajte brašno i neprestano miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ostavite da se ohladi. U mlaku smjesu dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajući. Premjestite tijesto kašikom na namašćeni lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 210 °C oko 15 minuta. Ohladite profiterole. Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno i vanilin šećer te postupno dolijte kipuće mlijeko. Kuhajte na pari dok se ne zgusne. Kada se ohladi, umiješajte pjenasto izrađeni maslac. Profiterole prerežite na pola, napunite kremom i ponovno spojite. Otopite čokoladu na pari, dodajte vrhnje i prelijte profiterole. Ukrasite ih bademima.
Vijesti
NAKON MASAKRA NA PLAŽI BONDI: Počasni konzul BiH otkriva da li su naši građani među žrtvama
Prije 19 min0
Hronika
DRAMATIČNO NA GRANICI: Uhapšen Albanac kojeg traži Interpol zbog silovanja
Prije 20 min0
Društvo
PRESUDA KOJA MIJENJA MNOGO TOGA: Kad nema zaštite za žrtve, odgovorna je država
Prije 36 min0
Hronika
HEROJ DANA: Pogledajte kako je prolaznik zaustavio napadača i oteo mu pušku
Prije 38 min0
Gastro
AL' JEDAN DODATAK MIJENJA SVE: Karamelizirane mrkve će vam postati omiljeni prilog ako ih budete pripremali na ovaj način
12. Dec. 20250
Gastro
RECEPT STARI UVIJEK PALI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
12. Dec. 20250
Gastro
URADITE TO VEĆ TOKOM OVOG VIKENDA: Piletinu marinirajte u ovom sastojku, dodajte i začinsko bilje ako želite, pa će biti...
13. Dec. 20250
Gastro
AKO STE U POTRAZI ZA BRZIM, SOČNIM I UKUSNIM RUČKOM: Napravite piletinu punjenu...
11. Dec. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.