NAPRAVITE JOŠ OVO POPODNE NAJKREMASTIJI SLADOLED OD BRESKVI: Najbolji način da iskoristite sezonsko voće

Prava je posveta djetinjstvu i jednostavnim užicima ljeta.

  • Gastro

  • 25. Jul. 2025  25. Jul. 2025

  • 0

Kremasta tekstura, bogat okus i lagani miris vanilije i breskvi čine ga desertom kojem se vraćate svakog ljeta.

A za posebnu poslasticu, dodajte malo drobljenih prhkih keksića i malo cimeta - dobit ćete pravi Peach Cobbler sladoled.

Sastojci: 

2 velike zrele breskve (2 šoljice, oguljene i nasjeckane) 

1 šoljica šećera (podijeljeno) 

1 kašika limunovog soka

2 kašike likera od breskve (po želji)

4 velika žumanca

2 šolje slatkog vrhnja

1 šolja punomasnog mlijeka

1 kašikica ekstrakta vanilije

malo soli

Priprema: 

1. Nasjeckane breskve pomiješajte s limunovim sokom, 1/4 šećera i likerom od breskve. Ostavite u frižideru preko noći.

2. Ocijedite breskve i sačuvajte sok.

3. U loncu zagrijte preostali šećer, vrhnje, mlijeko, so i vaniliju do vrenja.

4. Temperirajte žumanca pa ih vratite u smjesu i kuhajte dok se ne zgusne. Umiješajte sok od breskvi.

5. Ohladite smjesu i ostavite u frižideru barem 2 sata.

6. Ulijte u posudu. Kad se zgusne, dodajte nasjeckane breskve.

7. Smjesu stavite u kalup, pokrijte prozirnom folijom i zamrznite preko noći.

Prijatno!:)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...